Kuchnia Umbrii

HomeBez kategoriiKuchnia Umbrii

Prowadzący: Leszek Wodnicki

Godzina: 12:00

Koszt: 160 zł/osoba

warsztaty_umbrii_3

Tym razem zabieramy Was do Umbrii, niewielkiego regionu położonego w samym środku półwyspu i określanego często mianem zielonego serca Włoch. Sekret umbryjskiej kuchni polega na niemal obsesyjnym przywiązaniu do tego co domowe i wyhodowane we własnym ogródku. Kuchnia z tego regionu słynie przede wszystkim z trufli, czarnej szynki z dzika oraz świeżych warzyw. Umbria to również największy dostawca makaronu na włoski rynek. Wina z tego regionu posiadają 11 apelacji DOC. W towarzystwie białego wina Orvieto będziemy przygotowywać specjały umbryjskiej kuchni:

– sałatkę z karczochami i zieloną fasolą
– kotlet schabowy nadziewany figami i serem z domowym Tagliatelle
– chleb z karmelizowaną cebulą i olejem truflowym
– karmelizowane morele ze słodkim pomidorowym pesto

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet