Kalendarz

HomeKalendarz

pon wt śr czw pt sob nie
1
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca
Lip 1@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca - 3 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
2
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca
Lip 2@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca - 3 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
3
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca – 3 lipca
Lip 3@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 29 czerwca - 3 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
4
5
6
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca
Lip 6@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 - 10 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
7
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca
Lip 7@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 - 10 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
8
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca
Lip 8@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 - 10 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
9
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca
Lip 9@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 - 10 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
10
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 – 10 lipca
Lip 10@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier 6 - 10 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef[...]
11
12
13
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 13@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 - 17 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba   Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz[...]
14
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 14@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 - 17 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba   Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz[...]
15
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 15@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 - 17 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba   Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz[...]
16
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 16@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 - 17 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba   Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz[...]
17
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca 11:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 17@11:00 – 15:00
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 - 17 lipca
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 550 zł/osoba   Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje  Z myślą o tych, którym wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz[...]
18
19
20
21
22
23
24
25
Kuchnia tajska 14:00
Kuchnia tajska
Lip 25@14:00 – 18:00
Kuchnia tajska
Prowadzący: Michał Kowalski Czas trwania: 14.00 – 18.00 Koszt: 250 zł/oosba Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła[...]
26
27
28
29
30
31
Kuchnia hiszpańska 17:00
Kuchnia hiszpańska
Lip 31@17:00 – 21:00
Kuchnia hiszpańska
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 200 zł/osoba Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa,[...]

Rezerwacje:

Lip
14
wt
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 14@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
15
śr
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 15@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
16
czw
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 16@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
17
pt
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 17@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
25
sob
Kuchnia tajska
Lip 25@14:00 – 18:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, który
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
HOT SPRING ROLLS KUNG – smażone sajgonki z warzywami i słodkim sosem
chilli
KHAO SOY NEUX – tradycyjne curry noodle z wolowiną z północy Tajlandii
WON TON KUNG – zupa z pierożkami won ton nadziewanymi krewetkami
MANGO STICKY RICE – deser z ryżu kleistego z mlekiem kokosowym i słodkim
mango

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:kulinarneatelier@gmail.com

Lip
31
pt
Kuchnia hiszpańska
Lip 31@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 200 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana
jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie
aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a
przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone
wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na
temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na
zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki– uczestnik II edycji
polskiego MasterChefa przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z
różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań
przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od
2005 roku.
Hiszpańskie menu:
Pinchos – baskijskie przekąski z grillowaną papryką, sardynkami, szynką
Jamon Iberico, serem Manchego i papryką Padron
Tortilla de patatas – tradycyjna hiszpańska odmiana tortilli z cukinią,
pomidorkami koktajlowymi i serem Manchego
Paella z chorizo, kurczakiem i owocami morza
Grillowana ośmiornica z batatami i olejem z natki pietruszki
Flan z brzoskwiniami smażonymi z wanilią i brandy

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
3
pon
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 3@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
4
wt
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 4@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
5
śr
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 5@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
6
czw
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 6@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Lip
14
wt
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 14@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
15
śr
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 15@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
16
czw
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 16@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
17
pt
Wakacje w Kulinarnym Atelier III turnus 13 – 17 lipca
Lip 17@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

 

Wkrótce długo oczekiwane przez dzieci wakacje 😀 Z myślą o tych, którym
wypoczynek przyjdzie spędzić w mieście organizujemy wakacje w Kulinarne
Atelier. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki –
uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy kulinarną podróż po
różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje kulinarne różnych
narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym blacie i kosztować
przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny obowiązek, lecz
także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie ze sobą różnych
smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i wyobraźnię. W trakcie
warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności kulinarne, poznają zasady
bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły savoir – vivre’u przy
stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub kulinarneatelier@gmail.com

Lip
25
sob
Kuchnia tajska
Lip 25@14:00 – 18:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, który
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
HOT SPRING ROLLS KUNG – smażone sajgonki z warzywami i słodkim sosem
chilli
KHAO SOY NEUX – tradycyjne curry noodle z wolowiną z północy Tajlandii
WON TON KUNG – zupa z pierożkami won ton nadziewanymi krewetkami
MANGO STICKY RICE – deser z ryżu kleistego z mlekiem kokosowym i słodkim
mango

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:kulinarneatelier@gmail.com

Lip
31
pt
Kuchnia hiszpańska
Lip 31@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 200 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana
jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie
aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a
przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone
wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na
temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na
zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki– uczestnik II edycji
polskiego MasterChefa przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z
różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań
przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od
2005 roku.
Hiszpańskie menu:
Pinchos – baskijskie przekąski z grillowaną papryką, sardynkami, szynką
Jamon Iberico, serem Manchego i papryką Padron
Tortilla de patatas – tradycyjna hiszpańska odmiana tortilli z cukinią,
pomidorkami koktajlowymi i serem Manchego
Paella z chorizo, kurczakiem i owocami morza
Grillowana ośmiornica z batatami i olejem z natki pietruszki
Flan z brzoskwiniami smażonymi z wanilią i brandy

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
3
pon
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 3@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
4
wt
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 4@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
5
śr
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 5@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com

Sie
6
czw
Wakacje w Kulinarnym Atelier IV turnus 3 – 7 sierpnia
Sie 6@11:00 – 15:00

Prowadzący:Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 550 zł/osoba

Z myślą o dzieciach, które wypoczynek spędzają w mieście organizujemy
wakacje w Kulinarne Atelier. Warsztaty prowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik 2 edycji polskiego MasterChefa. Odbędziemy
kulinarną podróż po różnych krajach, żeby poznać kuchnię i zwyczaje
kulinarne różnych narodów. Będziemy eksperymentować przy kuchennym
blacie i kosztować przygotowane dania. Gotowanie, to nie tylko codzienny
obowiązek, lecz także wspaniała zabawa. Dobieranie składników, łączenie
ze sobą różnych smaków pozwala kształtować kreatywne myślenie i
wyobraźnię. W trakcie warsztatów dzieci rozwijają swoje umiejętności
kulinarne, poznają zasady bezpieczeństwa i higieny w kuchni oraz reguły
savoir – vivre’u przy stole.
Program warsztatów:

– codziennie przygotujemy 3 dania i napój kuchni różnych narodów,
poznając ich tradycje i zwyczaje kulinarne

– nauczymy się podstawowych technik krojenia warzyw i owoców( np.
julienne, vichy)

– poznamy warzywa, owoce, zioła i przyprawy świata i nauczymy się je
praktyczne wykorzystywać w kuchni

– nauczymy się zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w kuchni

– poznamy zasady savoir-vivre przy stole

Każdy z uczestników warsztatów otrzyma przepisy przygotowywanych dań
oraz pamiątkowy dyplom.

Wiek uczestników: 8 – 14 lat

Zapisy i informacja: pod nr tel.570 142 555 lub
kulinarneatelier@gmail.com