pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
---|---|---|---|---|---|---|
Stek sezonowany 17:00 Stek sezonowany mar 3@17:00 – 21:00 ![]() Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu[...] | Kuchnia tajska 11:00 Kuchnia tajska mar 4@11:00 – 15:00 ![]() Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was[...] | Pizza neapolitańska 11:00 Pizza neapolitańska mar 5@11:00 – 15:00 ![]() Warsztaty kulinarne 5 marca godz.11.00,,Pizza neapolitańska” Zapraszamy do Kulinarne Atelier na warsztaty poświęcone pizzy neapolitańskiej. Pizzaiolo Napoletano – Melnychuk Konstanti z monopolipizza.pl podzieli się z Wami recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tej[...] | ||||
Kuchnia indyjska 13:00 Kuchnia indyjska mar 11@13:00 – 17:00 ![]() Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale[...] | ||||||
Smaki Afryki – Botswana 17:00 Smaki Afryki – Botswana mar 17@17:00 – 21:00 ![]() Kuchnia afrykańska, jeszcze niedoceniona i mało znana w Polsce, zyskuje coraz więcej zwolenników w Europie. W kolejną kulinarną podróż na Czarny Ląd zabierze nas Joseph Seeletso – Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z[...] | ||||||
Kuchnia hiszpańska 17:00 Kuchnia hiszpańska mar 31@17:00 – 21:00 ![]() Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje[...] |
Rezerwacje:
-
email. kulinarneatelier@gmail.com
-
tel. 570 142 555
-
regulamin warsztatów
mar
25
sob.
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Na warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
1. Temari sushi z polędwicą wołową, wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i sosem majonezowym wasabi
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Japoński sernik z herbatą Matcha i cynamonowymi śliwkami
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

mar
31
pt.
Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Hiszpańskie menu:
1. Stół pełen tapas:
Papas Arrugadas z sosem mojo rojo i mojo verde, tortilla de patatas, pimientos de padrón, Garbanzas – gulasz z ciecierzycy, Pinchos, krewetki pili-pili, hiszpańskie sery i oliwki, a do picia aromatyczna Sangria z owocami
2. Małże z chorizo, natką pietruszki, pomidorkami koktajlowymi
3. Hiszpańskie ciasto pomarańczowe
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

kw.
1
sob.
Warsztaty kulinarne 1 kwietnia godz.11.00,,Kuchnia tajska”
Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny, Michał Kowalski – szef kuchni – kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
YAM SOM OO – tajska sałatka z pomelo, limonką i orzeszkami ziemnymi
TOM YUM GAI – pikantna tajska zupa z trawą cytrynową, liśćmi kafiru i kurczakiem
PAD THAI KUNG – smażony makaron z woka z tofu, krewetkami i sosem tamaryndowym
BANANA STICKY RICE – słodki deser z ryżu kleistego, mleka kokosowego i bananów zawinięty w liściu bananowca.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

kw.
2
niedz.
Makaroniki uważane są za kapryśne, dość wymagające i uznające w swojej obecności jedynie pełne skupienie. Czy tak jest? Z zasłyszanych historii wiemy jedno – jedni nie lubią ich pracochłonności i zaangażowania w proces, inni z kolei potrafią nawet się zrelaksować. Cóż możemy dodać? Na warsztatach będziemy zaliczać się do grupy trzeciej – wszystko z uśmiechem i bez stresu! Dominika Grzesiak cukierniczka z 9 letnim doświadczeniem w branży, twórczyni pracowni cukierniczej Mamie się upiecze wprowadzi Was w niezwykły świat francuskich makaroników. Dowiecie się w jaki sposób stworzyć z nich małe dzieła sztuki, tak aby zawsze miały tę samą, idealną wielkość i by równo wyrastały. Do tego obłędne kremy: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą mango z marakują.
W programie:
◦ Przygotowanie ciasta na makaroniki
◦ Barwienie ciasta na makaroniki
◦ Łączenie różnych kolorów
◦ Przygotowanie 3 kremów: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą mango i marakuja
◦ Makaroniki z kremem solone masło orzechowe
◦ Makaroniki z kremem malina z białą czekoladą
◦ Makaroniki z kremem mango z marakują
Samodzielnie przygotowany makaroniki będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda)
Będzie bardzo, bardzo słodko

Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

mar
25
sob.
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Na warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
1. Temari sushi z polędwicą wołową, wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i sosem majonezowym wasabi
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Japoński sernik z herbatą Matcha i cynamonowymi śliwkami
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

mar
31
pt.
Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Hiszpańskie menu:
1. Stół pełen tapas:
Papas Arrugadas z sosem mojo rojo i mojo verde, tortilla de patatas, pimientos de padrón, Garbanzas – gulasz z ciecierzycy, Pinchos, krewetki pili-pili, hiszpańskie sery i oliwki, a do picia aromatyczna Sangria z owocami
2. Małże z chorizo, natką pietruszki, pomidorkami koktajlowymi
3. Hiszpańskie ciasto pomarańczowe
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

kw.
1
sob.
Warsztaty kulinarne 1 kwietnia godz.11.00,,Kuchnia tajska”
Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny, Michał Kowalski – szef kuchni – kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
YAM SOM OO – tajska sałatka z pomelo, limonką i orzeszkami ziemnymi
TOM YUM GAI – pikantna tajska zupa z trawą cytrynową, liśćmi kafiru i kurczakiem
PAD THAI KUNG – smażony makaron z woka z tofu, krewetkami i sosem tamaryndowym
BANANA STICKY RICE – słodki deser z ryżu kleistego, mleka kokosowego i bananów zawinięty w liściu bananowca.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

kw.
2
niedz.
Makaroniki uważane są za kapryśne, dość wymagające i uznające w swojej obecności jedynie pełne skupienie. Czy tak jest? Z zasłyszanych historii wiemy jedno – jedni nie lubią ich pracochłonności i zaangażowania w proces, inni z kolei potrafią nawet się zrelaksować. Cóż możemy dodać? Na warsztatach będziemy zaliczać się do grupy trzeciej – wszystko z uśmiechem i bez stresu! Dominika Grzesiak cukierniczka z 9 letnim doświadczeniem w branży, twórczyni pracowni cukierniczej Mamie się upiecze wprowadzi Was w niezwykły świat francuskich makaroników. Dowiecie się w jaki sposób stworzyć z nich małe dzieła sztuki, tak aby zawsze miały tę samą, idealną wielkość i by równo wyrastały. Do tego obłędne kremy: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą mango z marakują.
W programie:
◦ Przygotowanie ciasta na makaroniki
◦ Barwienie ciasta na makaroniki
◦ Łączenie różnych kolorów
◦ Przygotowanie 3 kremów: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą mango i marakuja
◦ Makaroniki z kremem solone masło orzechowe
◦ Makaroniki z kremem malina z białą czekoladą
◦ Makaroniki z kremem mango z marakują
Samodzielnie przygotowany makaroniki będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda)
Będzie bardzo, bardzo słodko

Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
