Kalendarz

HomeKalendarz

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Ramen 12:00
Ramen
sty 15@12:00 – 16:00
Ramen
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 12.00 – 16.00 Koszt: 250 zł/osoba Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość[...]
16
17
18
19
20
21
22
Kuchnia koreańska 16:00
Kuchnia koreańska
sty 22@16:00 – 20:00
Kuchnia koreańska
Prowadząca: Inessa V.Kim Czas trwania” 16.00 – 20.00 Koszt: 250 zł/osoba Zapraszamy w kulinarną podróż smakami Korei. Kuchnia koreańska, podbija świat i zachwyca smakoszy bogactwem naturalnych, świeżych składników i wyjątkową głębią smaku. Jest jedną z[...]
23
Azjatyckie pierożki 11:00
Azjatyckie pierożki
sty 23@11:00 – 15:00
Azjatyckie pierożki
Prowadzący: Inessa V.Kim Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 250 zł/osoba Pierogi są tradycyjną potrawą w wielu krajach, chociaż najlepsze bez dwóch zdań pochodzą z naszego kraju! Mają różne odmiany, nazwy, a często też wygląd.[...]
24
25
26
27
28
Burger, Katzs Deli, Kebab 17:00
Burger, Katzs Deli, Kebab
sty 28@17:00 – 21:00
Burger, Katzs Deli, Kebab
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 250 zł/oosba Kultowe smaki Ameryki i Turcji w Kulinarne Atelier. Jeśli lubisz proste i popularne przekąski oraz interesujesz się kuchnią świata, te warsztaty kulinarne są właśnie[...]
29
Kuchnia tajska 12:00
Kuchnia tajska
sty 29@12:00 – 16:00
Kuchnia tajska
Prowadzący: Michał Kowalski Czas trwania: 12.00 – 16.00 Koszt: 250 zł/osoba Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła[...]
30
31

Rezerwacje:

sty
23
niedz.
Azjatyckie pierożki
sty 23@11:00 – 15:00

Prowadzący: Inessa V.Kim
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 250 zł/osoba

Pierogi są tradycyjną potrawą w wielu krajach, chociaż najlepsze bez
dwóch zdań pochodzą z naszego kraju! Mają różne odmiany, nazwy, a często
też wygląd. We Włoszech jada się ravioli i tortellini, w Chinach
pierożki wonton czy jiaozi, w Japonii gyoz, a w Gruzji khinkali. Co je
łączy? Wszystkie zawierają nadzienie owinięte ciastem. Można je piec,
smażyć lub faszerować na wiele sposobów. Tym razem przeniesiemy się do
Azji. Podczas warsztatów poznacie sztukę przygotowania różnych rodzajów
azjatyckich pierożków, a Kulinarne Atelier zamieni się w pyszną
azjatycką pierogarnię! Dowiecie się jak zrobić idealne ciasto, czym je
nadziać i jak smakują pierożki azjatyckie.. Swoim kulinarnym
doświadczeniem podzieli się z nami nasz gość specjalny Inessa V. Kim
etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie, uczestniczka
programu TOP CHEF, specjalistka nie tylko od pierogów. Na warsztatach
nie zabraknie słodkiego deseru i kieliszka wina od firmy Wineland –
importer win od 2005 roku.
W programie:
1. Dakgogi kimchi mandu – pierożki z kurczakiem i kimchi
2. Siumai z wieprzowiną i krewetkami gotowane na parze
3. Xiao Long Bao – z wieprzowiną i zupą w środku
4. Mus czekoladowy z dodatkiem koreańskiej papryczki chili gochugaru

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmial.com

sty
28
pt.
Burger, Katzs Deli, Kebab
sty 28@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kultowe smaki Ameryki i Turcji w Kulinarne Atelier. Jeśli lubisz proste
i popularne przekąski oraz interesujesz się kuchnią świata, te warsztaty
kulinarne są właśnie dla Ciebie. To będzie znakomita sposobność, by
poznać oblicza kanapek z różnych zakątków świata. Wspólnie przygotujemy
najpopularniejsze burgery z niepowtarzalnymi dodatkami i nauczymy się
piec tradycyjne, słodkie bułki burgerowe. Nie zabraknie pastrami, długo
marynowanego, wędzonego mostka wołowego od naszego partnera Pastrami
Deli. Amerykańska klasyka, smak Nowego Yorku w postaci kanapki z Katz’s
Delicatessen z musztardą i kiszonym ogórkiem. Na szkoleniu dedykowanym
kanapkom nie zabraknie popularnego w Polsce kebaba. Będziemy się
wzorować na Mustafa’s Gemüse Kebap, który smakuje jak najlepszy kebab,
jakiego niewielu miało okazję zjeść w życiu. Degustacja kanapek przy
kieliszku  wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– klasycznego amerykańskiego burgera z wołowiną, wędzonym boczkiem,
serem i domowymi bułkami własnego wypieku
– legendarny nowojorski Katzs Deli z polskim pastrami i chlebem na
zakwasie
– kebab z kurczakiem wzorowany na berlińskim Mustafa’s Gemüse Kebap

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

sty
29
sob.
Kuchnia tajska
sty 29@12:00 – 16:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
SAŁATKA Z MARYNOWANEJ RZEPY z imbirem, chili, trawą cytrynową, liśćmi
kafiru i szalotką
TOM KHA KUNG – zupa kokosowa z galangalem, grzybami, krewetkami i
kolendrą
KURCZAK KUKURYDZIANY W CURRY z warzywami, chili i tajską bazylią
KLUAY TOD – smażone banany z sosem kokosowym

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

sty
23
niedz.
Azjatyckie pierożki
sty 23@11:00 – 15:00

Prowadzący: Inessa V.Kim
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 250 zł/osoba

Pierogi są tradycyjną potrawą w wielu krajach, chociaż najlepsze bez
dwóch zdań pochodzą z naszego kraju! Mają różne odmiany, nazwy, a często
też wygląd. We Włoszech jada się ravioli i tortellini, w Chinach
pierożki wonton czy jiaozi, w Japonii gyoz, a w Gruzji khinkali. Co je
łączy? Wszystkie zawierają nadzienie owinięte ciastem. Można je piec,
smażyć lub faszerować na wiele sposobów. Tym razem przeniesiemy się do
Azji. Podczas warsztatów poznacie sztukę przygotowania różnych rodzajów
azjatyckich pierożków, a Kulinarne Atelier zamieni się w pyszną
azjatycką pierogarnię! Dowiecie się jak zrobić idealne ciasto, czym je
nadziać i jak smakują pierożki azjatyckie.. Swoim kulinarnym
doświadczeniem podzieli się z nami nasz gość specjalny Inessa V. Kim
etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie, uczestniczka
programu TOP CHEF, specjalistka nie tylko od pierogów. Na warsztatach
nie zabraknie słodkiego deseru i kieliszka wina od firmy Wineland –
importer win od 2005 roku.
W programie:
1. Dakgogi kimchi mandu – pierożki z kurczakiem i kimchi
2. Siumai z wieprzowiną i krewetkami gotowane na parze
3. Xiao Long Bao – z wieprzowiną i zupą w środku
4. Mus czekoladowy z dodatkiem koreańskiej papryczki chili gochugaru

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmial.com

sty
28
pt.
Burger, Katzs Deli, Kebab
sty 28@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kultowe smaki Ameryki i Turcji w Kulinarne Atelier. Jeśli lubisz proste
i popularne przekąski oraz interesujesz się kuchnią świata, te warsztaty
kulinarne są właśnie dla Ciebie. To będzie znakomita sposobność, by
poznać oblicza kanapek z różnych zakątków świata. Wspólnie przygotujemy
najpopularniejsze burgery z niepowtarzalnymi dodatkami i nauczymy się
piec tradycyjne, słodkie bułki burgerowe. Nie zabraknie pastrami, długo
marynowanego, wędzonego mostka wołowego od naszego partnera Pastrami
Deli. Amerykańska klasyka, smak Nowego Yorku w postaci kanapki z Katz’s
Delicatessen z musztardą i kiszonym ogórkiem. Na szkoleniu dedykowanym
kanapkom nie zabraknie popularnego w Polsce kebaba. Będziemy się
wzorować na Mustafa’s Gemüse Kebap, który smakuje jak najlepszy kebab,
jakiego niewielu miało okazję zjeść w życiu. Degustacja kanapek przy
kieliszku  wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– klasycznego amerykańskiego burgera z wołowiną, wędzonym boczkiem,
serem i domowymi bułkami własnego wypieku
– legendarny nowojorski Katzs Deli z polskim pastrami i chlebem na
zakwasie
– kebab z kurczakiem wzorowany na berlińskim Mustafa’s Gemüse Kebap

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

sty
29
sob.
Kuchnia tajska
sty 29@12:00 – 16:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
SAŁATKA Z MARYNOWANEJ RZEPY z imbirem, chili, trawą cytrynową, liśćmi
kafiru i szalotką
TOM KHA KUNG – zupa kokosowa z galangalem, grzybami, krewetkami i
kolendrą
KURCZAK KUKURYDZIANY W CURRY z warzywami, chili i tajską bazylią
KLUAY TOD – smażone banany z sosem kokosowym

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com