Kalendarz

HomeKalendarz

pon wt śr czw pt sob nie
1
Sushi z Aik Aoon 17:00
Sushi z Aik Aoon
Wrz 1@17:00 – 21:00
Sushi z Aik Aoon
Prowadzący: Aik Aoon Godz.16.00, Tytuł:,Sushi z Aik Aoon” Koszt: 250 zł/osoba Zapraszamy na kolejne warsztaty sushi, które jest pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe i przez wielu z nas tak bardzo lubiane. Tym razem w tajniki[...]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Makaron – symbol włoskiej kuchni 16:00
Makaron – symbol włoskiej kuchni
Wrz 15@16:00 – 20:00
Makaron – symbol włoskiej kuchni
Prowadzący; Leszek Wodnicki Godz.16.00 Tytuł ,,Makaron – symbol włoskiej kuchni” Koszt: 170 zł/osoba Vente ci facciamo due spaghi – ,,Przyjdżcie do nas, zrobimy sobie dwa spaghetti”. W ten sposób zaprasza się we Włoszech przyjaciół na[...]
16
Sushi z Aik Aoon 16:00
Sushi z Aik Aoon
Wrz 16@16:00 – 20:00
Sushi z Aik Aoon
Prowadzący: Aik Aoon Godz.16.00, Tytuł:,Sushi z Aik Aoon” Koszt: 250 zł/osoba Zapraszamy na kolejne warsztaty sushi, które jest pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe i przez wielu z nas tak bardzo lubiane. Tym razem w tajniki[...]
17
18
19
20
21
22
Owoce morza 16:00
Owoce morza
Wrz 22@16:00 – 20:00
Owoce morza
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 16.00 – 20.00 Koszt: 190 zł/osoba Owoce morza czyli po włosku ,,frutti di mare”, czy też po angielsku „seafood” co raz częściej goszczą na naszych stołach. Zapraszamy na kolejne warsztaty[...]
23
Ale Meksyk! 15:00
Ale Meksyk!
Wrz 23@15:00 – 19:00
Ale Meksyk!
Prowadzący: Ariel Caspeta Perez Czas trwania: 15.00 – 19.00 Koszt: 220 zł/osoba Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej, które poprowadzi Ariel Caspeta Perez. Ariel jest Meksykaninem, pracuje obecnie jako kucharz w restauracji www.strandcasino-marc-o-polo.com/de/one w Heringsdorf pod okiem Tom Wickboldt – szefa kuchni[...]
24
Zapiekanki 11:00
Zapiekanki
Wrz 24@11:00 – 15:00
Zapiekanki
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czs trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 120 zł/osoba Zapraszamy dzieci na warsztaty, których tematem będą zapiekanki. Choć dla wielu zapiekanki znaczą tyle, co kanapki z zapiekanym żółtym serem, istnieją inne sposoby ich[...]
25
26
27
28
29
30
Ciasto parzone 16:00
Ciasto parzone
Wrz 30@16:00 – 20:00
Ciasto parzone
Prowadzcy: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas Godz.16.00 Tytuł:,,Ciasto parzone” Koszt: 200 zł/doba Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets.[...]

Rezerwacje:

Wrz
23
sob
Ale Meksyk!
Wrz 23@15:00 – 19:00

Prowadzący: Ariel Caspeta Perez

Czas trwania: 15.00 – 19.00

Koszt: 220 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej, które poprowadzi Ariel Caspeta Perez. Ariel jest Meksykaninem, pracuje obecnie jako kucharz w restauracji www.strandcasino-marc-o-polo.com/de/one w Heringsdorf pod okiem Tom Wickboldt – szefa kuchni z gwiazdką Michelin. Kuchnia meksykańska słynie z wyraźnego, intensywnego smaku i aromatu, kolorowych dań oraz bogactwa przypraw. Z czym się kojarzy? Przede wszystkim z kukurydzą, fasolą, pomidorami, chili oraz takimi potrawami jak tortilla, tacos i quesadillas. To właśnie z Meksyku pochodzi znane na całym świecie guacamole – salsa na bazie awokado oraz pomidorowa pico de gallo, które są podstawowymi dodatkami do wielu potraw. Spotkanie z Arielem to okazja po poznania prawdziwej kuchni Meksyku i nietypowych smaków występujących jedynie w tym kraju.

Meksykańskie menu:

Cocktail de camarones mexicano – koktajl z krewetek z tequilą

Beef Sopel – placek kukurydziany z wołowiną

Pico de gallo – salsa pomidorowa

Salsa guacamole – pasta z awokado

Chicken quesadillas – tortilla z kurczakiem

Tacos al pastor – tacos po pastersku z wieprzowiną

Agua De Jamaica – herbata hibiskusowa

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Wrz
24
nie
Zapiekanki
Wrz 24@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki

Czs trwania: 11.00 – 15.00

Koszt: 120 zł/osoba


Zapraszamy dzieci na warsztaty, których tematem będą zapiekanki. Choć dla wielu zapiekanki znaczą tyle, co kanapki z zapiekanym żółtym serem, istnieją inne sposoby ich przyrządzania. Głównym składnikiem nie musi być przecież pieczywo. Zapiekanka warzywna, ziemniaczana czy makaronowa to jedno z najszybszych dań, do tego bardzo sycące i proste do przygotowania. Dzieci je uwielbiają.

Menu: 
Zapiekane tortille z kurczakiem, papryką, kukurydzą i serem 
Pastitsio – grecka zapiekanka z makaronem, mięsem i sosem beszamelowym 
Crumble ze śliwkami i migdałami
Lemoniada brzoskwiniowa

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555

Wrz
30
sob
Ciasto parzone
Wrz 30@16:00 – 20:00

Prowadzcy: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas

Godz.16.00

Tytuł:,,Ciasto parzone”

Koszt: 200 zł/doba


Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Warsztaty cukiernicze pierwsze z cyklu ,,ABC CUKIERNICTWA” poprowadzą uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!”. Justyna i Dorota rywalizowały o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków wśród najlepszych cukierników – amatorów z całej Polski. Warto spróbować ich wypieków

1. Ekler tiramisu z infuzowanym kawą czekoladowym ganache, biszkopcikami, waniliowym kremem chantilly z mascarpone z galaretką amaretto.

2. Ptysie z kruszonką – choux au craquelin z herbatą matcha z liofilizowanymi wiśniami, z kremem bawarskim z wanilią, wiśniami macerowanymi w alkoholu.

3. Paris Brest – jesienny wieniec z profiterolków z kremem pâtissière, z winną galaretką z kawałkami gruszek i anyżem. Ozdobiony listkami z zatemperowanej czekolady.

4. Tartaletki z groszkiem ptysiowym z kremem mouselline waniliowo-pistacjowym z liofilizowanymi malinami, z sosem z czarnej porzeczki. Ozdobione czekoladą przygotowaną na folii transferowej z kwiatami.

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Paź
1
nie
Serniki
Paź 1@12:00 – 16:00

Prowadzący: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas

Czas trwania: 12.00 – 16.00

Koszt: 190 zł/osoba

Sernik to ich ulubione ciasto. Jak twierdzą, są wypiekiem, który można modyfikować na milion sposobów i za to go kochają. Tradycyjny, krakowski, nowojorski, wiedeński, z makiem, z bakaliami, owocami, galaretką……. nie ma drugiego tak znanego i popularnego ciasta na całym świecie. Justyna Pszczółka i Dorota Habdas uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!” wprowadzą Was w tajniki pieczenia tego tak chętnie jadanego przez wszystkich ciasta. Serniki przygotowane według ich przepisów są puszyste, smaczne, aromatyczne, nigdy nie opadają i na pewno zaskoczą Was swoim smakiem. 

Co przygotujemy:
1. Sernik waniliowy na kruchym cieście z orzechami laskowymi z sosem malinowym z chilli, kruszonką z liofilizowanych malin i bezikami. 
2. Sernik karmelowy na spodzie brownie z orzechami z polewą czekoladową, figami, karmelowym popcornem i ozdobami z czekolady przygotowanej na folii transferowej. 
3. Mini serniczki kokosowo – limonkowe z kremem marakujowym, truskawkami i żółtym tiulem.

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Paź
7
sob
Kuchnia wegańska
Paź 7@14:00 – 18:00

Prowadzący: Ina Rybarczyk
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 200 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzi Ina Rybarczyk Ina Rybarczyk założycielka kulinarnego bloga www.truetastehunters.com oraz autorka książki „Łowcy smaków”. Ina jest propagatorką kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Tworzy wyjątkową, nietuzinkową, zdrową, a przede wszystkim cudownie pyszną kuchnię roślinną. Z jej przepisów może korzystać każdy bez wyjątku. Weganin, wegetarianin i wielbiciel potraw z mięsem, każdy kto chce urozmaicić swoją dietę może spróbować dań opartych o dobrze znane produkty roślinne, którym można nadać zupełnie inny smak.
Wegańskie menu:
1. Wegański smalec
2. Nachosy z ciecierzycy
3. Paszteciki z zielonego groszku i komosy ryżowej
4. Kopytka z buraków z pesto pietruszkowym i wegańskim parmezanem
5. Pieczone kotleciki z ciecierzycy i batata z sezamowym sosem z nerkowców
6. Pizza z kaszy jaglanej z pomidorkami koktajlowymi i awokado
7. Chałwowo-czekoladowa tarta z ciecierzycy
8. Ciasteczka bananowe

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Wrz
23
sob
Ale Meksyk!
Wrz 23@15:00 – 19:00

Prowadzący: Ariel Caspeta Perez

Czas trwania: 15.00 – 19.00

Koszt: 220 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej, które poprowadzi Ariel Caspeta Perez. Ariel jest Meksykaninem, pracuje obecnie jako kucharz w restauracji www.strandcasino-marc-o-polo.com/de/one w Heringsdorf pod okiem Tom Wickboldt – szefa kuchni z gwiazdką Michelin. Kuchnia meksykańska słynie z wyraźnego, intensywnego smaku i aromatu, kolorowych dań oraz bogactwa przypraw. Z czym się kojarzy? Przede wszystkim z kukurydzą, fasolą, pomidorami, chili oraz takimi potrawami jak tortilla, tacos i quesadillas. To właśnie z Meksyku pochodzi znane na całym świecie guacamole – salsa na bazie awokado oraz pomidorowa pico de gallo, które są podstawowymi dodatkami do wielu potraw. Spotkanie z Arielem to okazja po poznania prawdziwej kuchni Meksyku i nietypowych smaków występujących jedynie w tym kraju.

Meksykańskie menu:

Cocktail de camarones mexicano – koktajl z krewetek z tequilą

Beef Sopel – placek kukurydziany z wołowiną

Pico de gallo – salsa pomidorowa

Salsa guacamole – pasta z awokado

Chicken quesadillas – tortilla z kurczakiem

Tacos al pastor – tacos po pastersku z wieprzowiną

Agua De Jamaica – herbata hibiskusowa

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Wrz
24
nie
Zapiekanki
Wrz 24@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki

Czs trwania: 11.00 – 15.00

Koszt: 120 zł/osoba


Zapraszamy dzieci na warsztaty, których tematem będą zapiekanki. Choć dla wielu zapiekanki znaczą tyle, co kanapki z zapiekanym żółtym serem, istnieją inne sposoby ich przyrządzania. Głównym składnikiem nie musi być przecież pieczywo. Zapiekanka warzywna, ziemniaczana czy makaronowa to jedno z najszybszych dań, do tego bardzo sycące i proste do przygotowania. Dzieci je uwielbiają.

Menu: 
Zapiekane tortille z kurczakiem, papryką, kukurydzą i serem 
Pastitsio – grecka zapiekanka z makaronem, mięsem i sosem beszamelowym 
Crumble ze śliwkami i migdałami
Lemoniada brzoskwiniowa

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555

Wrz
30
sob
Ciasto parzone
Wrz 30@16:00 – 20:00

Prowadzcy: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas

Godz.16.00

Tytuł:,,Ciasto parzone”

Koszt: 200 zł/doba


Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Warsztaty cukiernicze pierwsze z cyklu ,,ABC CUKIERNICTWA” poprowadzą uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!”. Justyna i Dorota rywalizowały o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków wśród najlepszych cukierników – amatorów z całej Polski. Warto spróbować ich wypieków

1. Ekler tiramisu z infuzowanym kawą czekoladowym ganache, biszkopcikami, waniliowym kremem chantilly z mascarpone z galaretką amaretto.

2. Ptysie z kruszonką – choux au craquelin z herbatą matcha z liofilizowanymi wiśniami, z kremem bawarskim z wanilią, wiśniami macerowanymi w alkoholu.

3. Paris Brest – jesienny wieniec z profiterolków z kremem pâtissière, z winną galaretką z kawałkami gruszek i anyżem. Ozdobiony listkami z zatemperowanej czekolady.

4. Tartaletki z groszkiem ptysiowym z kremem mouselline waniliowo-pistacjowym z liofilizowanymi malinami, z sosem z czarnej porzeczki. Ozdobione czekoladą przygotowaną na folii transferowej z kwiatami.

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Paź
1
nie
Serniki
Paź 1@12:00 – 16:00

Prowadzący: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas

Czas trwania: 12.00 – 16.00

Koszt: 190 zł/osoba

Sernik to ich ulubione ciasto. Jak twierdzą, są wypiekiem, który można modyfikować na milion sposobów i za to go kochają. Tradycyjny, krakowski, nowojorski, wiedeński, z makiem, z bakaliami, owocami, galaretką……. nie ma drugiego tak znanego i popularnego ciasta na całym świecie. Justyna Pszczółka i Dorota Habdas uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!” wprowadzą Was w tajniki pieczenia tego tak chętnie jadanego przez wszystkich ciasta. Serniki przygotowane według ich przepisów są puszyste, smaczne, aromatyczne, nigdy nie opadają i na pewno zaskoczą Was swoim smakiem. 

Co przygotujemy:
1. Sernik waniliowy na kruchym cieście z orzechami laskowymi z sosem malinowym z chilli, kruszonką z liofilizowanych malin i bezikami. 
2. Sernik karmelowy na spodzie brownie z orzechami z polewą czekoladową, figami, karmelowym popcornem i ozdobami z czekolady przygotowanej na folii transferowej. 
3. Mini serniczki kokosowo – limonkowe z kremem marakujowym, truskawkami i żółtym tiulem.

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Paź
7
sob
Kuchnia wegańska
Paź 7@14:00 – 18:00

Prowadzący: Ina Rybarczyk
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 200 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzi Ina Rybarczyk Ina Rybarczyk założycielka kulinarnego bloga www.truetastehunters.com oraz autorka książki „Łowcy smaków”. Ina jest propagatorką kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Tworzy wyjątkową, nietuzinkową, zdrową, a przede wszystkim cudownie pyszną kuchnię roślinną. Z jej przepisów może korzystać każdy bez wyjątku. Weganin, wegetarianin i wielbiciel potraw z mięsem, każdy kto chce urozmaicić swoją dietę może spróbować dań opartych o dobrze znane produkty roślinne, którym można nadać zupełnie inny smak.
Wegańskie menu:
1. Wegański smalec
2. Nachosy z ciecierzycy
3. Paszteciki z zielonego groszku i komosy ryżowej
4. Kopytka z buraków z pesto pietruszkowym i wegańskim parmezanem
5. Pieczone kotleciki z ciecierzycy i batata z sezamowym sosem z nerkowców
6. Pizza z kaszy jaglanej z pomidorkami koktajlowymi i awokado
7. Chałwowo-czekoladowa tarta z ciecierzycy
8. Ciasteczka bananowe

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555