Kalendarz

HomeKalendarz

pon wt śr czw pt sob nie
1
2
3
Stek brazylijski 16:00
Stek brazylijski
Lis 3@16:00 – 20:00
Stek brazylijski
Prowadząc: Mariusz Siwak Czas trwania: 16.00 – 20.00 Koszt: 220 zł/osoba Z czym kojarzy się Brazylia? Z gorącą sambą, szalonym karnawałem w Rio, ale także z pyszną kuchnią. Kuchnia brazylijska jest mieszanką wielu kultur, jest[...]
4
Festiwal krewetek 15:00
Festiwal krewetek
Lis 4@15:00 – 19:00
Festiwal krewetek
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 15.00 – 19.00 Koszt: 190 zł/osoba Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskich, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i[...]
5
Festiwal krewetek 13:00
Festiwal krewetek
Lis 5@13:00 – 17:00
Festiwal krewetek
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 13.00 – 17.00 Koszt: 190 zł/osoba Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskich, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i[...]
6
7
8
9
10
Gęsina na św.Marcina 16:00
Gęsina na św.Marcina
Lis 10@16:00 – 20:00
Gęsina na św.Marcina
Prowadzący: Szymon Letmański Czas trwania: 16.00 – 20.00 Koszt:220 zł/osoba 11 listopada, czyli dzień św. Marcina to dobra okazja, by przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Slowfoodowa akcja „Gęsina na św. Marcina” zagości w[...]
11
12
13
14
15
16
17
18
Kuchnia wegańska 14:00
Kuchnia wegańska
Lis 18@14:00 – 18:00
Kuchnia wegańska
Prowadzący:Ina Rybarczyk Czas trwania: 14.00 – 18.00 Koszt: 200 zł/osoba Kolejne spotkanie z Ina Rybarczyk i jej zdrową kuchnią bez rafinowanego cukru i glutenu. Założycielka kulinarnego bloga www.truetastehunters.com oraz autorka książki „Łowcy smaków” wyczarowuje kotleciki z fasoli,[...]
19
20
21
22
23
24
25
Włoskie specjały 15:00
Włoskie specjały
Lis 25@15:00 – 19:00
Włoskie specjały
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania:15.00 – 19.00 Koszt: 190 zł/osoba Po raz kolejny zapraszamy w kulinarną podróż szlakiem tradycyjnych włoskich smaków. Przygotujemy tradycyjne dania w połączeniu z truflą, prawdziwym przysmakiem włoskiej kuchni. Dowiemy się, dlaczego[...]
26
Bezglutenowe Święta 14:00
Bezglutenowe Święta
Lis 26@14:00 – 18:00
Bezglutenowe Święta
Prowadzący: Weronika Madejska Czas trwania: 14.00 – 18.00 Koszt: 220 zł/osoba Czy dieta bezglutenowa musi być trudna, droga i pełna wyrzeczeń? Absolutnie nie! Kuchnia bez glutenu to całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów. Tę[...]
27
28
29
30

Rezerwacje:

Lis
25
sob
Włoskie specjały
Lis 25@15:00 – 19:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania:15.00 – 19.00
Koszt: 190 zł/osoba

Po raz kolejny zapraszamy w kulinarną podróż szlakiem tradycyjnych włoskich smaków. Przygotujemy tradycyjne dania w połączeniu z truflą, prawdziwym przysmakiem włoskiej kuchni. Dowiemy się, dlaczego te grzyby są tak cenionym, luksusowym towarem. Poznamy ich smak oraz pokażemy jak je podawać, żeby dania do których są dodatkiem nabrały charakteru i wykwintności. Świeżą truflę na warsztaty dostarczy nam firma Luxfood – internetowy sklep z ekskluzywną żywnością. Degustacja dań przy lampce włoskiego wina od firmy Wineland
Menu:
Focaccia z nadzieniem z ricotty, masła truflowego i tymianku
Makaron fettuccine z sosem serowo – jajecznym, mini szparagami i czarną truflą
Tortelloni al tartufo – włoskie pierożki z sosem z cukinii, specku i trufli
Tiramisu w wersji lodowego deseru parfait

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Lis
26
nie
Bezglutenowe Święta
Lis 26@14:00 – 18:00

Prowadzący: Weronika Madejska
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 220 zł/osoba

Czy dieta bezglutenowa musi być trudna, droga i pełna wyrzeczeń? Absolutnie nie!
Kuchnia bez glutenu to całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów. Tę prawdę stara się przekazać Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga www.Natchniona.pl i bestselleru” Bez glutenu bez wyrzeczeń”
Jej przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu.
Na warsztatach ,,Bezglutenowe Święta” przygotujemy z Weroniką prawdziwą świąteczną ucztę bez glutenu. Będziemy lepić bezglutenowe pierogi i robić dania, które bez problemu mogą konkurować z tradycyjnymi bożonarodzeniowymi potrawami. Degustacja świątecznych potraw przy grzanym winie.
Świąteczne menu:
– bezglutenowe pierogi
– krokiety z kapustą i grzybami
– krokieciki ziemniaczane z suszoną śliwką
– drożdżowy kulebiak
– chlebki lniane ze smarowidłem z suszoną śliwką
– maślane bułeczki cynamonowe
– pralinki karmelowo- orzechowe
– pierniczki nadziewane
– rogale z makiem

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555

Gru
2
sob
Świąteczne wypieki
Gru 2@14:00 – 18:00
Prowadzące:Justyna Pszczółka i Dorota Habdas
Czas trwania: 14.00-18.00
Koszt: 250 zł

Wkrótce święta. Boże Narodzenie to nie tylko smak wigilijnych potraw to również zapach  pieczonego ciasta. Na świątecznych stołach pojawią się tradycyjne serniki, makowce i  pachnące korzenną przyprawą pierniki. Ale nie tylko. Święta to doskonała okazja, by pozwolić sobie na coś wyszukanego i niecodziennego. W słodki  klimat  świątecznych wypieków wprowadzą Was Justyna Pszczółka i Dorota Habdas uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!”TVP2. Poznamy przepisy na ciasta, które będą nie tylko wyjątkowe w smaku, ale będą również piękną ozdobą świątecznego stołu. Zobacz, jakimi wypiekami zachwycisz w tym roku podniebienia swoich świątecznych gości!
Słodkie menu:
Migdałowe ciasto świąteczne z kremem pralinowym, przyprawami korzennymi, galaretką dyniowo – morelową z markują i dekoracją na folii transferowej.
Cynamonowa PAVLOVA z pomarańczowo – czekoladowym kremem i konfiturą żurawinową i prażonymi migdałami
Kremowy sernik waniliowy na makowym spodzie z konfiturą morelową z amaretto, kawowym musem oraz złotą dekoracją i temperowaną białą czekoladą

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Gru
9
sob
Włoskie Boże Narodzenie
Gru 9@16:00 – 20:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 16.00-20.00
Koszt: 200 zł/osoba

Święta Bożego Narodzenia, czyli Natale są najważniejszym świętem we włoskim kalendarzu. Rodzinne biesiadowanie zaczyna się od typowo toskańskich przekąsek, które zdobyły serca wszystkich Włochów, czyli crostini z różnymi dodatkami. Później na stół wędrują dania z makaronu jak: lasagne,  cannelloni, pasticcio al forno lub różnego rodzaju pierożki. Danie główne to wielka sztuka mięsa podawana z pieczonymi ziemniakami i warzywami. Na deser obowiązkowo panettone – drożdżowa babka pochodzącej z Mediolanu i przygotowywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia. Nie zabraknie lampki włoskiego wina oraz obowiązkowej filiżanki espresso.

Świąteczne włoskie menu:
Powitalna lampka Prosseco
Antipasti :
Crostini – grzanki z różnymi dodatkami (pomidory, ser pecorino, ricotta, salami, anchois, grillowana papryka)
Primo:
Tortellini in brodo – nadziewane mięsem kaczki pierożki w rosole
Secondo:
Cosciotto d’agnello farcito – faszerowany udziec jagnięcy z pieczonymi warzywami
Dessert:
Panettone – drożdżowa babka

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Lis
25
sob
Włoskie specjały
Lis 25@15:00 – 19:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania:15.00 – 19.00
Koszt: 190 zł/osoba

Po raz kolejny zapraszamy w kulinarną podróż szlakiem tradycyjnych włoskich smaków. Przygotujemy tradycyjne dania w połączeniu z truflą, prawdziwym przysmakiem włoskiej kuchni. Dowiemy się, dlaczego te grzyby są tak cenionym, luksusowym towarem. Poznamy ich smak oraz pokażemy jak je podawać, żeby dania do których są dodatkiem nabrały charakteru i wykwintności. Świeżą truflę na warsztaty dostarczy nam firma Luxfood – internetowy sklep z ekskluzywną żywnością. Degustacja dań przy lampce włoskiego wina od firmy Wineland
Menu:
Focaccia z nadzieniem z ricotty, masła truflowego i tymianku
Makaron fettuccine z sosem serowo – jajecznym, mini szparagami i czarną truflą
Tortelloni al tartufo – włoskie pierożki z sosem z cukinii, specku i trufli
Tiramisu w wersji lodowego deseru parfait

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Lis
26
nie
Bezglutenowe Święta
Lis 26@14:00 – 18:00

Prowadzący: Weronika Madejska
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 220 zł/osoba

Czy dieta bezglutenowa musi być trudna, droga i pełna wyrzeczeń? Absolutnie nie!
Kuchnia bez glutenu to całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów. Tę prawdę stara się przekazać Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga www.Natchniona.pl i bestselleru” Bez glutenu bez wyrzeczeń”
Jej przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu.
Na warsztatach ,,Bezglutenowe Święta” przygotujemy z Weroniką prawdziwą świąteczną ucztę bez glutenu. Będziemy lepić bezglutenowe pierogi i robić dania, które bez problemu mogą konkurować z tradycyjnymi bożonarodzeniowymi potrawami. Degustacja świątecznych potraw przy grzanym winie.
Świąteczne menu:
– bezglutenowe pierogi
– krokiety z kapustą i grzybami
– krokieciki ziemniaczane z suszoną śliwką
– drożdżowy kulebiak
– chlebki lniane ze smarowidłem z suszoną śliwką
– maślane bułeczki cynamonowe
– pralinki karmelowo- orzechowe
– pierniczki nadziewane
– rogale z makiem

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555

Gru
2
sob
Świąteczne wypieki
Gru 2@14:00 – 18:00
Prowadzące:Justyna Pszczółka i Dorota Habdas
Czas trwania: 14.00-18.00
Koszt: 250 zł

Wkrótce święta. Boże Narodzenie to nie tylko smak wigilijnych potraw to również zapach  pieczonego ciasta. Na świątecznych stołach pojawią się tradycyjne serniki, makowce i  pachnące korzenną przyprawą pierniki. Ale nie tylko. Święta to doskonała okazja, by pozwolić sobie na coś wyszukanego i niecodziennego. W słodki  klimat  świątecznych wypieków wprowadzą Was Justyna Pszczółka i Dorota Habdas uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!”TVP2. Poznamy przepisy na ciasta, które będą nie tylko wyjątkowe w smaku, ale będą również piękną ozdobą świątecznego stołu. Zobacz, jakimi wypiekami zachwycisz w tym roku podniebienia swoich świątecznych gości!
Słodkie menu:
Migdałowe ciasto świąteczne z kremem pralinowym, przyprawami korzennymi, galaretką dyniowo – morelową z markują i dekoracją na folii transferowej.
Cynamonowa PAVLOVA z pomarańczowo – czekoladowym kremem i konfiturą żurawinową i prażonymi migdałami
Kremowy sernik waniliowy na makowym spodzie z konfiturą morelową z amaretto, kawowym musem oraz złotą dekoracją i temperowaną białą czekoladą

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Gru
9
sob
Włoskie Boże Narodzenie
Gru 9@16:00 – 20:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 16.00-20.00
Koszt: 200 zł/osoba

Święta Bożego Narodzenia, czyli Natale są najważniejszym świętem we włoskim kalendarzu. Rodzinne biesiadowanie zaczyna się od typowo toskańskich przekąsek, które zdobyły serca wszystkich Włochów, czyli crostini z różnymi dodatkami. Później na stół wędrują dania z makaronu jak: lasagne,  cannelloni, pasticcio al forno lub różnego rodzaju pierożki. Danie główne to wielka sztuka mięsa podawana z pieczonymi ziemniakami i warzywami. Na deser obowiązkowo panettone – drożdżowa babka pochodzącej z Mediolanu i przygotowywanej tradycyjnie w okresie Bożego Narodzenia. Nie zabraknie lampki włoskiego wina oraz obowiązkowej filiżanki espresso.

Świąteczne włoskie menu:
Powitalna lampka Prosseco
Antipasti :
Crostini – grzanki z różnymi dodatkami (pomidory, ser pecorino, ricotta, salami, anchois, grillowana papryka)
Primo:
Tortellini in brodo – nadziewane mięsem kaczki pierożki w rosole
Secondo:
Cosciotto d’agnello farcito – faszerowany udziec jagnięcy z pieczonymi warzywami
Dessert:
Panettone – drożdżowa babka

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555