Kalendarz

HomeKalendarz

pon wt śr czw pt sob nie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Ramen – zupa szczęścia 17:00
Ramen – zupa szczęścia
Wrz 11@17:00 – 21:00
Ramen - zupa szczęścia
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 250 zł/oosba Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość[...]
12
Kuchnia tajska 14:00
Kuchnia tajska
Wrz 12@14:00 – 16:00
Kuchnia tajska
Prowadzący: Michał Kowalski Czas trwania: 14.00 – 16.00 Koszt: 250 zł/osoba Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła[...]
13
Ramen – II termin 11:00
Ramen – II termin
Wrz 13@11:00 – 15:00
Ramen - II termin
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 250 zł/osoba Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość[...]
14
15
16
17
18
19
Kuchnia gruzińska 16:00
Kuchnia gruzińska
Wrz 19@16:00 – 20:00
Kuchnia gruzińska
Prowadzący: Gagik Grigoryan Czas trwania: 16.00 20.00 Koszt: 250 zł/osoba Zapraszamy w kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest Gruzja. Zabierzemy Was w niezwykłą kulinarną podróż po Gruzji – kraju morza, wina i obłędnego[...]
20
21
22
23
24
25
Cucina Italiana 17:00
Cucina Italiana
Wrz 25@17:00 – 21:00
Cucina Italiana
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 200 zł/osoba Kochasz Włochy, a jeszcze bardziej kuchnię włoską? Zapraszamy na kolejne warsztat, pysznej, prostej i najbardziej popularnej kuchni na świecie. Przyjdź do nas i gotuj[...]
26
27
28
29
30
Męskie gotowanie 17:00
Męskie gotowanie
Wrz 30@17:00 – 21:00
Męskie gotowanie
Prowadzący: Mariusz Siwak Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 250 zł/osoba Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne[...]

Rezerwacje:

Wrz
25
pt
Cucina Italiana
Wrz 25@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 200 zł/osoba

Kochasz Włochy, a jeszcze bardziej kuchnię włoską? Zapraszamy na kolejne
warsztat, pysznej, prostej i najbardziej popularnej kuchni na świecie.
Przyjdź do nas i gotuj jak LA MAMMA !!! Chrupiąca pizza, różnorodność
makaronów, aromatyczne zioła, złocista oliwa, sery, pomidory mocne
espresso i oczywiście……. wino. To tylko kilka rzeczy, za które kochamy
włoską kuchnię. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki –
uczestnik II edycji polskiego MasterChefa poznacie nowe przepisy kuchni
włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Będzie to kolejna,
pełna smaków i aromatów podróż do słonecznej Italii. Degustacja dań przy
kieliszku włoskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Włoskie menu:
Involtini di bresaola e mozzarella di bufala – roladki z wołowiny z
mozzarellą i sosem z tuńczyka
Ziołowe gnocchi z sosem pomidorowo-szpinakowym i parmezanem
Agnoltti in Brodo – nadziewane pierożki w bulionie
Castagnaccio – włoskie ciasto kasztanowe z bitą śmietaną

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Wrz
30
śr
Męskie gotowanie
Wrz 30@17:00 – 21:00

Prowadzący: Mariusz Siwak
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/osoba

Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie
kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z
myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne męskie gotowanie z
okazji Dnia Chłopaka. Wspólnie z Mariusz Siwak – szefem kuchni i
uczestnikiem programu Top Chef będziemy przygotowywać typowo męskie
dania, ale rozmawiać będziemy nie tylko o gotowaniu. Zaskocz swojego
ukochanego, kolegę, przyjaciela miłym prezentem w tym dniu i kup voucher
upominkowy na męskie gotowanie w Kulinarnym Atelier. To nie wszystkie
atrakcje tego wieczoru. Wśród Panów zostanie rozlosowana nagroda –
samochód Ford Kuga na weekend, ufundowany przez Ford Bemo Motors.Na
warsztatach ponadto degustacja wołowiny sezonowanej, którą możecie kupić
w sklepie Specjały u Szymona jedynym takim miejscu w Szczecinie. Nie
zabraknie również idealnego do steków czerwonego wina🍷 od firmy Wineland
– importer win od 2005 roku

Przygotujemy:
Amouse bouch – temari sushi z polędwicą wołową

Wędzony na zimno tatar z polędwicy wołowej w stylu azjatyckim z olejem z
palonego pora

Stek z brazylijskiego rostbefu wołowego z pieczonymi batatami, jogurtem
limonkowym i sosem chimichurri

Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy z paloną białą
czekoladą

Koszt 250 zł/osoba + 1/2 butelki wina gratis

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Paź
10
sob
Indyjska kuchnia wegetariańska
Paź 10@16:00 – 20:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma-Tapi Gotuje. Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel sieci indyjskich restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy street foodowe dania Indii z różnych części tego kraju.
Degustacja dań przy kieliszku wina od firm Wineland – importer win od
2005 roku.
Menu:
1.Veg Samosa & Pudina Chutney czyli słynne punjabskie streetfoodowe
pierożki z miętowym chutneyem
2.Chole kulcha czyli potrawka z cieciorki z cebulką i pomidorem z
pszennym chlebkiem prosto z ulic Old Delhi
3.Rajma Burger czyli Mumbajski burger z czerwonej fasoli
4.Sabutdana kheer czyli słynny streetfoodowy deser z Gujratu
5.Masala Chai z indyjskiego pociągu!

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Paź
17
sob
Kuchnia wegańska
Paź 17@14:00 – 18:00

Prowadzący: Ina Rybarczyk
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 230 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzi Ina
Rybarczyk – True Taste Hunters, założycielka kulinarnego bloga
www.truetastehunters,com oraz autorka książek „Łowcy smaków” i „Łowcy
smaków.Cztery pory roku”. Ina jest propagatorką kuchni roślinnej, bez
glutenu i rafinowanego cukru. Tworzy wyjątkową, nietuzinkową, zdrową, a
przede wszystkim cudownie pyszną kuchnię roślinną. Z jej przepisów może
korzystać każdy bez wyjątku. Weganin, wegetarianin i wielbiciel potraw z
mięsem, każdy kto chce urozmaicić swoją dietę może spróbować dań
opartych o dobrze znane produkty roślinne, którym można nadać zupełnie
inny smak. Degustacja wegańskich dań przy kieliszku wina od firmy
Wineland – importer win od 2005 roku
Wegańskie menu:
1. Domowe placki tacos – orientalne: z marynowanym tofu, awokado i sosem
hoisin, na polską nutę: z soczewicą, pieczarkami brunatnymi, pomidorkami
koktajlowymi i śmietaną kokosową
2. Sałatka z brązowej soczewicy, pieczonej dyni hokkaido, suszonych
pomidorów i ziół
3. Orientalny krem marchewkowy z mlekiem kokosowym
4. Bliny dyniowe ze śmietanowym sosem winno-grzybowym
5. Wytrawna tarta rustykalna z ciecierzycą i warzywami
6. Tarta bez pieczenia z pomarańczowo-orzechowym musem jaglanym z
prażonymi jabłkami

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Wrz
25
pt
Cucina Italiana
Wrz 25@17:00 – 21:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 200 zł/osoba

Kochasz Włochy, a jeszcze bardziej kuchnię włoską? Zapraszamy na kolejne
warsztat, pysznej, prostej i najbardziej popularnej kuchni na świecie.
Przyjdź do nas i gotuj jak LA MAMMA !!! Chrupiąca pizza, różnorodność
makaronów, aromatyczne zioła, złocista oliwa, sery, pomidory mocne
espresso i oczywiście……. wino. To tylko kilka rzeczy, za które kochamy
włoską kuchnię. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki –
uczestnik II edycji polskiego MasterChefa poznacie nowe przepisy kuchni
włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Będzie to kolejna,
pełna smaków i aromatów podróż do słonecznej Italii. Degustacja dań przy
kieliszku włoskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Włoskie menu:
Involtini di bresaola e mozzarella di bufala – roladki z wołowiny z
mozzarellą i sosem z tuńczyka
Ziołowe gnocchi z sosem pomidorowo-szpinakowym i parmezanem
Agnoltti in Brodo – nadziewane pierożki w bulionie
Castagnaccio – włoskie ciasto kasztanowe z bitą śmietaną

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Wrz
30
śr
Męskie gotowanie
Wrz 30@17:00 – 21:00

Prowadzący: Mariusz Siwak
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/osoba

Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie
kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z
myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne męskie gotowanie z
okazji Dnia Chłopaka. Wspólnie z Mariusz Siwak – szefem kuchni i
uczestnikiem programu Top Chef będziemy przygotowywać typowo męskie
dania, ale rozmawiać będziemy nie tylko o gotowaniu. Zaskocz swojego
ukochanego, kolegę, przyjaciela miłym prezentem w tym dniu i kup voucher
upominkowy na męskie gotowanie w Kulinarnym Atelier. To nie wszystkie
atrakcje tego wieczoru. Wśród Panów zostanie rozlosowana nagroda –
samochód Ford Kuga na weekend, ufundowany przez Ford Bemo Motors.Na
warsztatach ponadto degustacja wołowiny sezonowanej, którą możecie kupić
w sklepie Specjały u Szymona jedynym takim miejscu w Szczecinie. Nie
zabraknie również idealnego do steków czerwonego wina🍷 od firmy Wineland
– importer win od 2005 roku

Przygotujemy:
Amouse bouch – temari sushi z polędwicą wołową

Wędzony na zimno tatar z polędwicy wołowej w stylu azjatyckim z olejem z
palonego pora

Stek z brazylijskiego rostbefu wołowego z pieczonymi batatami, jogurtem
limonkowym i sosem chimichurri

Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy z paloną białą
czekoladą

Koszt 250 zł/osoba + 1/2 butelki wina gratis

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Paź
10
sob
Indyjska kuchnia wegetariańska
Paź 10@16:00 – 20:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma-Tapi Gotuje. Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel sieci indyjskich restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy street foodowe dania Indii z różnych części tego kraju.
Degustacja dań przy kieliszku wina od firm Wineland – importer win od
2005 roku.
Menu:
1.Veg Samosa & Pudina Chutney czyli słynne punjabskie streetfoodowe
pierożki z miętowym chutneyem
2.Chole kulcha czyli potrawka z cieciorki z cebulką i pomidorem z
pszennym chlebkiem prosto z ulic Old Delhi
3.Rajma Burger czyli Mumbajski burger z czerwonej fasoli
4.Sabutdana kheer czyli słynny streetfoodowy deser z Gujratu
5.Masala Chai z indyjskiego pociągu!

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Paź
17
sob
Kuchnia wegańska
Paź 17@14:00 – 18:00

Prowadzący: Ina Rybarczyk
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 230 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzi Ina
Rybarczyk – True Taste Hunters, założycielka kulinarnego bloga
www.truetastehunters,com oraz autorka książek „Łowcy smaków” i „Łowcy
smaków.Cztery pory roku”. Ina jest propagatorką kuchni roślinnej, bez
glutenu i rafinowanego cukru. Tworzy wyjątkową, nietuzinkową, zdrową, a
przede wszystkim cudownie pyszną kuchnię roślinną. Z jej przepisów może
korzystać każdy bez wyjątku. Weganin, wegetarianin i wielbiciel potraw z
mięsem, każdy kto chce urozmaicić swoją dietę może spróbować dań
opartych o dobrze znane produkty roślinne, którym można nadać zupełnie
inny smak. Degustacja wegańskich dań przy kieliszku wina od firmy
Wineland – importer win od 2005 roku
Wegańskie menu:
1. Domowe placki tacos – orientalne: z marynowanym tofu, awokado i sosem
hoisin, na polską nutę: z soczewicą, pieczarkami brunatnymi, pomidorkami
koktajlowymi i śmietaną kokosową
2. Sałatka z brązowej soczewicy, pieczonej dyni hokkaido, suszonych
pomidorów i ziół
3. Orientalny krem marchewkowy z mlekiem kokosowym
4. Bliny dyniowe ze śmietanowym sosem winno-grzybowym
5. Wytrawna tarta rustykalna z ciecierzycą i warzywami
6. Tarta bez pieczenia z pomarańczowo-orzechowym musem jaglanym z
prażonymi jabłkami

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com