Kalendarz

HomeKalendarz

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1
2
Kuchnia tajska 14:00
Kuchnia tajska
paź 2@14:00 – 18:00
Kuchnia tajska
Prowadzący: Michał Kowalski Czas trwania: 14.00 – 18.00 Koszt: 250 zł/osoba Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła[...]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Street Food 10:00
Street Food
paź 17@10:00 – 14:00
Street Food
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 10.00 – 14.00 Koszt: 130 zł/osoba Nigdy nie pozbawiaj się przyjemności jedzenia: to chyba zasada, z której zrodziła się idea street food. Uliczne jedzenie ma swoje korzenie już w starożytności[...]
18
19
20
21
22
Tarty i quiche 17:00
Tarty i quiche
paź 22@17:00 – 21:00
Tarty i quiche
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt”: 250 zł/oosba Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu stanowią jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Podbijają kulinarny świat. Polecane na ciepło i zimno, w wersji na[...]
23
Kuchnia indyjska 11:00
Kuchnia indyjska
paź 23@11:00 – 15:00
Kuchnia indyjska
Prowadzący: Tapi Sharma Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 250 zł/osoba Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej coś dla siebie. Opiera się[...]
24
25
26
27
28
29
30
Ramen 12:00
Ramen
paź 30@12:00 – 16:00
Ramen
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 12.00 – 16.000 Koszt: 250 zł/osoba Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość[...]
31
Dyniowe Halloween 10:00
Dyniowe Halloween
paź 31@10:00 – 14:00
Dyniowe Halloween
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 10.00 – 14.00 Koszt: 130 zł/osoba Od lampionów, przez maski, aż po kremy, dżemy, ciasta i…..racuchy z dynią. Dyniowy świat nie zna granic, a co najlepsze jest po prostu przepyszny[...]

Rezerwacje:

paź
30
sob.
Ramen
paź 30@12:00 – 16:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 12.00 – 16.000
Koszt: 250 zł/osoba

Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym
bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało,
zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy
na warsztaty z Leszek Wodnicki – uczestnikiem II edycji polskiego
Masterchefa. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować
ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom
podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli
ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie
wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy
chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Na
warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru. Degustacja ramen przy
kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
1. Temari sushi z wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i sosem
majonezowym wasabi
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Japoński sernik z herbatą Matcha i cynamonowymi śliwkami

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

paź
31
niedz.
Dyniowe Halloween
paź 31@10:00 – 14:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 10.00 – 14.00
Koszt: 130 zł/osoba

Od lampionów, przez maski, aż po kremy, dżemy, ciasta i…..racuchy z
dynią. Dyniowy świat nie zna granic, a co najlepsze jest po prostu
przepyszny i kolorowy. Zapraszamy dzieci na spotkanie z tym wyjątkowym
jesiennym warzywem. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki –
uczestnik polskiego MasterChef TVN dowiecie się wszystko co o dyni warto
wiedzieć. Jakie są odmiany, skąd pochodzi i dlaczego jest taka smaczna i
warto ją jeść. Naszym bohaterem będzie DYNIA HOKAIDO, którą najpierw
upieczemy, a potem przygotujemy z niej pyszne dania.
Dyniowe menu:
– placki dyniowe z powidłami śliwkowymi i śmietaną
– tagliatelle z szynką parmeńską, dynią i parmezanem
– drożdżowe bułeczki dyniowe
– lemoniada pomarańczowa

Koszt: 130 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

paź
30
sob.
Ramen
paź 30@12:00 – 16:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 12.00 – 16.000
Koszt: 250 zł/osoba

Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym
bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało,
zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy
na warsztaty z Leszek Wodnicki – uczestnikiem II edycji polskiego
Masterchefa. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować
ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom
podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli
ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie
wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy
chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Na
warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru. Degustacja ramen przy
kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
1. Temari sushi z wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i sosem
majonezowym wasabi
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Japoński sernik z herbatą Matcha i cynamonowymi śliwkami

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

paź
31
niedz.
Dyniowe Halloween
paź 31@10:00 – 14:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 10.00 – 14.00
Koszt: 130 zł/osoba

Od lampionów, przez maski, aż po kremy, dżemy, ciasta i…..racuchy z
dynią. Dyniowy świat nie zna granic, a co najlepsze jest po prostu
przepyszny i kolorowy. Zapraszamy dzieci na spotkanie z tym wyjątkowym
jesiennym warzywem. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki –
uczestnik polskiego MasterChef TVN dowiecie się wszystko co o dyni warto
wiedzieć. Jakie są odmiany, skąd pochodzi i dlaczego jest taka smaczna i
warto ją jeść. Naszym bohaterem będzie DYNIA HOKAIDO, którą najpierw
upieczemy, a potem przygotujemy z niej pyszne dania.
Dyniowe menu:
– placki dyniowe z powidłami śliwkowymi i śmietaną
– tagliatelle z szynką parmeńską, dynią i parmezanem
– drożdżowe bułeczki dyniowe
– lemoniada pomarańczowa

Koszt: 130 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com