Kalendarz

HomeKalendarz

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
RAMEN 11:00
RAMEN
wrz 14@11:00 – 15:00
RAMEN
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki[...]
15
16
17
18
19
20
Pasta Party 17:00
Pasta Party
wrz 20@17:00 – 21:00
Pasta Party
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań –[...]
21
Festiwal krewetek 11:00
Festiwal krewetek
wrz 21@11:00 – 15:00
Festiwal krewetek
Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskiej, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać[...]
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Męskie gotowanie 17:00
Męskie gotowanie
wrz 30@17:00 – 21:00
Męskie gotowanie
Warsztaty kulinarne 30 września godz.17.00,,Męskie gotowanie” Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne już męskie gotowanie z okazji[...]

Rezerwacje:

wrz
14
sob.
RAMEN
wrz 14@11:00 – 15:00
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Menu:
✅Temari sushi z wołowiną, wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i japońskim sosem majonezowym
✅ Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
✅Grzybowo – pomidorowy veggie ramen☘️
✅Oleje smakowe do ramenu☘️
.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 570 142 555
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
20
pt.
Pasta Party
wrz 20@17:00 – 21:00
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań – powinien być składnikiem naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II drugiej edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować raviolo con uovo, czyli włoskiego pieroga z płynnym żółtkiem. Nie zbraknie włoskiego deseru. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Makaronowe menu:
✅Spaghetti aglio, olio e peperoncino☘️
✅ Tagliatelle z pancettą, grzybami, panierowanym żółtkiem i parmezanem
✅Raviolo con uovo – włoski pieróg z farszem z ricotty i szpinaku, płynnym żółtkiem i masłem szałwiowym☘️
✅Cynamonowa panna cotta z pistacjowym pesto i pieczonymi śliwkami☘️
Koszt 300 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
21
sob.
Festiwal krewetek
wrz 21@11:00 – 15:00
Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskiej, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać w różnej formie. Wbrew pozorom dania z ich udziałem są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik II edycji polskiego MasterChef TVN dowiecie się na co zwracać uwagę kupując krewetki, jak je czyścić i obierać oraz jak przygotować z nich ciekawe i smaczne dania. Wybierzemy się w krewetkowa podróż po całym świecie. Upieczemy również domowy chleb śródziemnomorski, który będzie idealnym dodatkiem do naszych krewetek. Degustacja dań przy kieliszku białego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Co przygotujemy:
✅carpaccio z wędzonych na zimno krewetek z duxelle z grzybów i sosem ponzu
✅pieczone w całości na soli krewetki (w pancerzach) z domowym sosem aioli
✅krewetki pili – pili z chili, czosnkiem i natką pietruszki
✅krewetkowe kebaby z groszkowym creme brulee
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
30
pon.
Męskie gotowanie
wrz 30@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 30 września godz.17.00,,Męskie gotowanie”
Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne już męskie gotowanie z okazji Dnia Chłopaka. Wspólnie z Mariusz Siwak – szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City i uczestnikiem programu Top Chef będziemy przygotowywać typowo męskie dania, ale rozmawiać będziemy nie tylko o gotowaniu. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny. Zaskocz swojego ukochanego, kolegę, przyjaciela miłym prezentem w tym dniu i kup voucher upominkowy na męskie gotowanie w Kulinarne Atelier. Firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których nie zabraknie słodkiego deseru.
Menu:
✅Wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim z olejem szczypiorkowym
✅Stek z sezonowanej wołowiny z pieczonymi batatami, jogurtem limonkowym i sosem chimichurri
✅Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

wrz
14
sob.
RAMEN
wrz 14@11:00 – 15:00
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Menu:
✅Temari sushi z wołowiną, wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i japońskim sosem majonezowym
✅ Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
✅Grzybowo – pomidorowy veggie ramen☘️
✅Oleje smakowe do ramenu☘️
.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 570 142 555
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
20
pt.
Pasta Party
wrz 20@17:00 – 21:00
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań – powinien być składnikiem naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II drugiej edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować raviolo con uovo, czyli włoskiego pieroga z płynnym żółtkiem. Nie zbraknie włoskiego deseru. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Makaronowe menu:
✅Spaghetti aglio, olio e peperoncino☘️
✅ Tagliatelle z pancettą, grzybami, panierowanym żółtkiem i parmezanem
✅Raviolo con uovo – włoski pieróg z farszem z ricotty i szpinaku, płynnym żółtkiem i masłem szałwiowym☘️
✅Cynamonowa panna cotta z pistacjowym pesto i pieczonymi śliwkami☘️
Koszt 300 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
21
sob.
Festiwal krewetek
wrz 21@11:00 – 15:00
Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskiej, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać w różnej formie. Wbrew pozorom dania z ich udziałem są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik II edycji polskiego MasterChef TVN dowiecie się na co zwracać uwagę kupując krewetki, jak je czyścić i obierać oraz jak przygotować z nich ciekawe i smaczne dania. Wybierzemy się w krewetkowa podróż po całym świecie. Upieczemy również domowy chleb śródziemnomorski, który będzie idealnym dodatkiem do naszych krewetek. Degustacja dań przy kieliszku białego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Co przygotujemy:
✅carpaccio z wędzonych na zimno krewetek z duxelle z grzybów i sosem ponzu
✅pieczone w całości na soli krewetki (w pancerzach) z domowym sosem aioli
✅krewetki pili – pili z chili, czosnkiem i natką pietruszki
✅krewetkowe kebaby z groszkowym creme brulee
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
wrz
30
pon.
Męskie gotowanie
wrz 30@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 30 września godz.17.00,,Męskie gotowanie”
Co najbardziej kochają mężczyźni ? Mężczyźni najbardziej na świecie kochają kobiety, luksusowe samochody i …oczywiście dobrego steka. Z myślą o prawdziwych facetach organizujemy kolejne już męskie gotowanie z okazji Dnia Chłopaka. Wspólnie z Mariusz Siwak – szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City i uczestnikiem programu Top Chef będziemy przygotowywać typowo męskie dania, ale rozmawiać będziemy nie tylko o gotowaniu. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny. Zaskocz swojego ukochanego, kolegę, przyjaciela miłym prezentem w tym dniu i kup voucher upominkowy na męskie gotowanie w Kulinarne Atelier. Firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których nie zabraknie słodkiego deseru.
Menu:
✅Wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim z olejem szczypiorkowym
✅Stek z sezonowanej wołowiny z pieczonymi batatami, jogurtem limonkowym i sosem chimichurri
✅Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com