Kalendarz

HomeKalendarz

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Ramen 11:00
Ramen
kw. 13@11:00 – 15:00
Ramen
Warsztaty kulinarne 13 kwietnia godz. 11.00 ,,Ramen” Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym[...]
14
Warsztaty dla dzieci – SUSHI 11:00
Warsztaty dla dzieci – SUSHI
kw. 14@11:00 – 15:00
Warsztaty dla dzieci - SUSHI
Warsztaty dla dzieci 14 kwietnia godz.10.00 kwietnia ,,SUSHI” Zapraszamy młodych sympatyków azjatyckich przysmaków na warsztaty SUSHI. Zrobienie SUSHI to nie tylko wyzwanie, to również okazja do poznania kultury jedzenia i smaków Dalekiego Wschodu. Warsztaty poprowadzi[...]
15
16
17
18
19
20
Warsztaty – SUSHI 11:00
Warsztaty – SUSHI
kw. 20@11:00 – 15:00
Warsztaty - SUSHI
Warsztaty kulinarne 20 kwietnia godz.11.00 ,,Sushi” Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść[...]
21
Francuskie makaroniki 11:00
Francuskie makaroniki
kw. 21@11:00 – 15:00
Francuskie makaroniki
Warsztaty cukiernicze 21 kwietnia godz.11.00,,Francuskie makaroniki” Makaroniki uważane są za kapryśne, dość wymagające i uznające w swojej obecności jedynie pełne skupienie. Czy tak jest? Z zasłyszanych historii wiemy jedno – jedni nie lubią ich pracochłonności[...]
22
23
24
25
26
27
28
Italian Street Food 11:00
Italian Street Food
kw. 28@11:00 – 15:00
Italian Street Food
Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w[...]
29
30

Rezerwacje:

kw.
28
niedz.
Italian Street Food
kw. 28@11:00 – 15:00
Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w zależności od regionu. Uliczne jedzenie, nieodłącznie związane jest z kulturą i historią danego obszaru. Włoskie jedzenie uliczne, niegdyś uważane za chłopskie jedzenie jest popularnym sposobem na delektowanie się świeżo przygotowanym jedzeniem w drodze.
Street Food menu:
✅Sycylijskie arancini – kulki ryżowe nadziewane serem mozzarella z sosem arrabiata
✅Piadina romagnola – placek z nadzieniem z regionu Emilia-Romania z szynką, serem i rukolą
✅Cannoli z ciasta francuskiego z kremem pistacjowym
Wiek 8 – 14 lat
Koszt: 150 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Italian Street Street Food warsztaty dla dzieci 28 28 kwietnia 食团”
maj
5
niedz.
RAMEN DLA NASTOLATKÓW
maj 5@11:00 – 15:00
Warsztaty dla nastolatków 5 maja godz.11.00,,RAMEN”
Każdy z nas może przez chwilę przenieść się w orientalną przestrzeń do odległych krajów. Choćby za sprawą oryginalnych dań, których smak przybliża nam tradycję i klimat danego miejsca. Tym razem zapraszamy Was do Kraju Kwitnącej Wiśni. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista programu MasterChef TVN dowiecie się co to jest i dlaczego tak uzależnia Ramen. Dlaczego ta sycąca i rozgrzewająca zupa zaskarbiła sobie miłość podniebień na całym świecie. Opowiemy jak przygotować do niej dashi i tare oraz nitamago – marynowane jajka. Przygotujemy grillowane onigrii w kształcie ryżowych kulek i poznacie również smak wyjątkowych lodów z zielonej herbaty matcha.
Menu:
✅Grillowane onigri (kulki ryżowe)
✅Shoyu ramen z kurczakiem, pak choi, tofu i jajkiem nitamago
✅Domowe lody matcha
Wiek 12 – 16 lat
Koszt 200 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
10
pt.
Cucina Italiana
maj 10@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 10 maja godz.17.00,,Cucina Italiana”
Lekka, chrupiąca pizza, pyszne ugotowane al dente makarony, gnocchi, aksamitna oliwa, aromatyczne pomidory oraz zioła, wyjątkowe wina i prawdziwe sery. To wszystko znajdziemy tylko w jednym miejscu na świecie, w słonecznej i malowniczej Italii🇮🇹. To ona zachwyca nas swoją kuchnią. Każdy Włoch sądzi, że jego rodzima kuchnia jest najlepsza na świecie, a kuchnia domowa jest jej najdoskonalszą odmianą i ma racje! Od północy do południa Włoch, snują się zapachy wybornych potraw pełnych aromatów i smaków Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy prostej, domowej kuchni włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Degustacja dań przy kieliszku🍷wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Włoskie menu:
✅Focaccia alla genovese/wloskie antipasti – pesto, mortadela Bologne, prosciutto cotto, oliwki, sery
✅Makaron linguine z sosem serowo – jajecznym, zielonymi szparagami i truflą
✅Ziołowe gnocchi z masłem szałwiowym i parmezanem
✅Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
11
sob.
Szparagowe Love
maj 11@11:00 – 15:00
Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin. Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak i liczne wartości odżywcze, są bardzo pożądane w kuchni. Wyśmienicie sprawdzają się jako oryginalna przystawka, zdrowy obiad lub aromatyczna kolacja. Możemy podawać je z szynką, ciastem francuskim, zapiekane pod beszamelem, jako dodatek do sałatek, ryb i mięs. Jednak największą popularnością cieszą się podawane jako składnik główny w danej potrawie. Na zajęciach Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN zdradzi Wam tajemnicę jakie szparagi kupować i jak je najlepiej przygotować. Szparagi mają jednak jedną wadę, sezon na nie jest zbyt krótki. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Szparagowe menu:
✅Truflowe szparagi z jajkiem poche, szynką dojrzewającą i dressingiem musztardowym
✅Szparagi w tempurze z hummusem groszkowo – miętowym, majonezem tofu i karmelizowanymi orzechami macademia
✅Kumpir – zapiekany batat po turecku z zielonymi szparagami i boczniakiem
✅Szparagowo – truskawkowa sałatka z orzeszkami pinii, dressingiem z prosecco i wanilii
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Warsztaty 11 maja Szparagowe Love”
maj
12
niedz.
Ciasto parzone
maj 12@11:00 – 15:00
Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Tajemnice nowoczesnego cukiernictwa poznacie pod okiem prawdziwej mistrzyni. Warsztaty „Ciasto parzone” poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwija w renomowanej Karkut Restauracja. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane doświadczenie i nowe spojrzenie na sztukę cukierniczą. Degustacja ciast przy filiżance kawy i kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku🍷
Program:
✅Paris – Brest (ciasto parzone z kruszonką/krem orzechowy/pralina)
✅Ptyś z kruszonką (krem czekoladowy/ganasz pistacjowy)
✅Ekler z glazurą (klasyczny ekler z kremem patissier i czekoladową glazurą)
Koszt 390 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
24
pt.
Stek sezonowany
maj 24@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 24 maja godz.17.00,,Stek sezonowany”
Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z Mariusz Siwak – uczestnikiem 6 edycji programu Top Chef i szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, który opowie nam o walorach smakowych sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę, a firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny💪
Przygotujemy:
✅wędzony na zimno tatar wołowy z marnowaną w burakach rzodkwią, majonezem wasabi i olejem porowym
✅stek z sezonowanej wołowiny z sosem chimichurri
✅pieczone bataty z jogurtem limonkowym i pestkami granatu
✅parfait z cachaca i miętą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 570 142 555
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

kw.
28
niedz.
Italian Street Food
kw. 28@11:00 – 15:00
Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w zależności od regionu. Uliczne jedzenie, nieodłącznie związane jest z kulturą i historią danego obszaru. Włoskie jedzenie uliczne, niegdyś uważane za chłopskie jedzenie jest popularnym sposobem na delektowanie się świeżo przygotowanym jedzeniem w drodze.
Street Food menu:
✅Sycylijskie arancini – kulki ryżowe nadziewane serem mozzarella z sosem arrabiata
✅Piadina romagnola – placek z nadzieniem z regionu Emilia-Romania z szynką, serem i rukolą
✅Cannoli z ciasta francuskiego z kremem pistacjowym
Wiek 8 – 14 lat
Koszt: 150 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „Italian Street Street Food warsztaty dla dzieci 28 28 kwietnia 食团”
maj
5
niedz.
RAMEN DLA NASTOLATKÓW
maj 5@11:00 – 15:00
Warsztaty dla nastolatków 5 maja godz.11.00,,RAMEN”
Każdy z nas może przez chwilę przenieść się w orientalną przestrzeń do odległych krajów. Choćby za sprawą oryginalnych dań, których smak przybliża nam tradycję i klimat danego miejsca. Tym razem zapraszamy Was do Kraju Kwitnącej Wiśni. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista programu MasterChef TVN dowiecie się co to jest i dlaczego tak uzależnia Ramen. Dlaczego ta sycąca i rozgrzewająca zupa zaskarbiła sobie miłość podniebień na całym świecie. Opowiemy jak przygotować do niej dashi i tare oraz nitamago – marynowane jajka. Przygotujemy grillowane onigrii w kształcie ryżowych kulek i poznacie również smak wyjątkowych lodów z zielonej herbaty matcha.
Menu:
✅Grillowane onigri (kulki ryżowe)
✅Shoyu ramen z kurczakiem, pak choi, tofu i jajkiem nitamago
✅Domowe lody matcha
Wiek 12 – 16 lat
Koszt 200 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
10
pt.
Cucina Italiana
maj 10@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 10 maja godz.17.00,,Cucina Italiana”
Lekka, chrupiąca pizza, pyszne ugotowane al dente makarony, gnocchi, aksamitna oliwa, aromatyczne pomidory oraz zioła, wyjątkowe wina i prawdziwe sery. To wszystko znajdziemy tylko w jednym miejscu na świecie, w słonecznej i malowniczej Italii🇮🇹. To ona zachwyca nas swoją kuchnią. Każdy Włoch sądzi, że jego rodzima kuchnia jest najlepsza na świecie, a kuchnia domowa jest jej najdoskonalszą odmianą i ma racje! Od północy do południa Włoch, snują się zapachy wybornych potraw pełnych aromatów i smaków Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy prostej, domowej kuchni włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Degustacja dań przy kieliszku🍷wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Włoskie menu:
✅Focaccia alla genovese/wloskie antipasti – pesto, mortadela Bologne, prosciutto cotto, oliwki, sery
✅Makaron linguine z sosem serowo – jajecznym, zielonymi szparagami i truflą
✅Ziołowe gnocchi z masłem szałwiowym i parmezanem
✅Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
11
sob.
Szparagowe Love
maj 11@11:00 – 15:00
Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin. Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak i liczne wartości odżywcze, są bardzo pożądane w kuchni. Wyśmienicie sprawdzają się jako oryginalna przystawka, zdrowy obiad lub aromatyczna kolacja. Możemy podawać je z szynką, ciastem francuskim, zapiekane pod beszamelem, jako dodatek do sałatek, ryb i mięs. Jednak największą popularnością cieszą się podawane jako składnik główny w danej potrawie. Na zajęciach Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN zdradzi Wam tajemnicę jakie szparagi kupować i jak je najlepiej przygotować. Szparagi mają jednak jedną wadę, sezon na nie jest zbyt krótki. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Szparagowe menu:
✅Truflowe szparagi z jajkiem poche, szynką dojrzewającą i dressingiem musztardowym
✅Szparagi w tempurze z hummusem groszkowo – miętowym, majonezem tofu i karmelizowanymi orzechami macademia
✅Kumpir – zapiekany batat po turecku z zielonymi szparagami i boczniakiem
✅Szparagowo – truskawkowa sałatka z orzeszkami pinii, dressingiem z prosecco i wanilii
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Warsztaty 11 maja Szparagowe Love”
maj
12
niedz.
Ciasto parzone
maj 12@11:00 – 15:00
Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Tajemnice nowoczesnego cukiernictwa poznacie pod okiem prawdziwej mistrzyni. Warsztaty „Ciasto parzone” poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwija w renomowanej Karkut Restauracja. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane doświadczenie i nowe spojrzenie na sztukę cukierniczą. Degustacja ciast przy filiżance kawy i kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku🍷
Program:
✅Paris – Brest (ciasto parzone z kruszonką/krem orzechowy/pralina)
✅Ptyś z kruszonką (krem czekoladowy/ganasz pistacjowy)
✅Ekler z glazurą (klasyczny ekler z kremem patissier i czekoladową glazurą)
Koszt 390 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
24
pt.
Stek sezonowany
maj 24@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 24 maja godz.17.00,,Stek sezonowany”
Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z Mariusz Siwak – uczestnikiem 6 edycji programu Top Chef i szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, który opowie nam o walorach smakowych sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę, a firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny💪
Przygotujemy:
✅wędzony na zimno tatar wołowy z marnowaną w burakach rzodkwią, majonezem wasabi i olejem porowym
✅stek z sezonowanej wołowiny z sosem chimichurri
✅pieczone bataty z jogurtem limonkowym i pestkami granatu
✅parfait z cachaca i miętą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 570 142 555
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com