pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
---|---|---|---|---|---|---|
Warsztaty dla dzieci – SUSHI 11:00 Warsztaty dla dzieci – SUSHI kw. 14@11:00 – 15:00 Warsztaty dla dzieci 14 kwietnia godz.10.00 kwietnia ,,SUSHI” Zapraszamy młodych sympatyków azjatyckich przysmaków na warsztaty SUSHI. Zrobienie SUSHI to nie tylko wyzwanie, to również okazja do poznania kultury jedzenia i smaków Dalekiego Wschodu. Warsztaty poprowadzi[...] | ||||||
Warsztaty – SUSHI 11:00 Warsztaty – SUSHI kw. 20@11:00 – 15:00 Warsztaty kulinarne 20 kwietnia godz.11.00 ,,Sushi” Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść[...] | Francuskie makaroniki 11:00 Francuskie makaroniki kw. 21@11:00 – 15:00 Warsztaty cukiernicze 21 kwietnia godz.11.00,,Francuskie makaroniki” Makaroniki uważane są za kapryśne, dość wymagające i uznające w swojej obecności jedynie pełne skupienie. Czy tak jest? Z zasłyszanych historii wiemy jedno – jedni nie lubią ich pracochłonności[...] | |||||
Italian Street Food 11:00 Italian Street Food kw. 28@11:00 – 15:00 Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w[...] | ||||||
Rezerwacje:
-
email. kulinarneatelier@gmail.com
-
tel. 570 142 555
-
regulamin warsztatów
kw.
28
niedz.
Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w zależności od regionu. Uliczne jedzenie, nieodłącznie związane jest z kulturą i historią danego obszaru. Włoskie jedzenie uliczne, niegdyś uważane za chłopskie jedzenie jest popularnym sposobem na delektowanie się świeżo przygotowanym jedzeniem w drodze.
Street Food menu:
Sycylijskie arancini – kulki ryżowe nadziewane serem mozzarella z sosem arrabiata
Piadina romagnola – placek z nadzieniem z regionu Emilia-Romania z szynką, serem i rukolą
Cannoli z ciasta francuskiego z kremem pistacjowym
Wiek 8 – 14 lat
Koszt: 150 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
5
niedz.
Warsztaty dla nastolatków 5 maja godz.11.00,,RAMEN”
Każdy z nas może przez chwilę przenieść się w orientalną przestrzeń do odległych krajów. Choćby za sprawą oryginalnych dań, których smak przybliża nam tradycję i klimat danego miejsca. Tym razem zapraszamy Was do Kraju Kwitnącej Wiśni. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista programu MasterChef TVN dowiecie się co to jest i dlaczego tak uzależnia Ramen. Dlaczego ta sycąca i rozgrzewająca zupa zaskarbiła sobie miłość podniebień na całym świecie. Opowiemy jak przygotować do niej dashi i tare oraz nitamago – marynowane jajka. Przygotujemy grillowane onigrii w kształcie ryżowych kulek i poznacie również smak wyjątkowych lodów z zielonej herbaty matcha.
Menu:
Grillowane onigri (kulki ryżowe)
Shoyu ramen z kurczakiem, pak choi, tofu i jajkiem nitamago
Domowe lody matcha
Wiek 12 – 16 lat
Koszt 200 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
10
pt.
Warsztaty kulinarne 10 maja godz.17.00,,Cucina Italiana”
Lekka, chrupiąca pizza, pyszne ugotowane al dente makarony, gnocchi, aksamitna oliwa, aromatyczne pomidory oraz zioła, wyjątkowe wina i prawdziwe sery. To wszystko znajdziemy tylko w jednym miejscu na świecie, w słonecznej i malowniczej Italii. To ona zachwyca nas swoją kuchnią. Każdy Włoch sądzi, że jego rodzima kuchnia jest najlepsza na świecie, a kuchnia domowa jest jej najdoskonalszą odmianą i ma racje! Od północy do południa Włoch, snują się zapachy wybornych potraw pełnych aromatów i smaków Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy prostej, domowej kuchni włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Degustacja dań przy kieliszkuwina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Włoskie menu:
Focaccia alla genovese/wloskie antipasti – pesto, mortadela Bologne, prosciutto cotto, oliwki, sery
Makaron linguine z sosem serowo – jajecznym, zielonymi szparagami i truflą
Ziołowe gnocchi z masłem szałwiowym i parmezanem
Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
11
sob.
Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin. Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak i liczne wartości odżywcze, są bardzo pożądane w kuchni. Wyśmienicie sprawdzają się jako oryginalna przystawka, zdrowy obiad lub aromatyczna kolacja. Możemy podawać je z szynką, ciastem francuskim, zapiekane pod beszamelem, jako dodatek do sałatek, ryb i mięs. Jednak największą popularnością cieszą się podawane jako składnik główny w danej potrawie. Na zajęciach Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN zdradzi Wam tajemnicę jakie szparagi kupować i jak je najlepiej przygotować. Szparagi mają jednak jedną wadę, sezon na nie jest zbyt krótki. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Szparagowe menu:
Truflowe szparagi z jajkiem poche, szynką dojrzewającą i dressingiem musztardowym
Szparagi w tempurze z hummusem groszkowo – miętowym, majonezem tofu i karmelizowanymi orzechami macademia
Kumpir – zapiekany batat po turecku z zielonymi szparagami i boczniakiem
Szparagowo – truskawkowa sałatka z orzeszkami pinii, dressingiem z prosecco i wanilii
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
12
niedz.
Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Tajemnice nowoczesnego cukiernictwa poznacie pod okiem prawdziwej mistrzyni. Warsztaty „Ciasto parzone” poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwija w renomowanej Karkut Restauracja. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane doświadczenie i nowe spojrzenie na sztukę cukierniczą. Degustacja ciast przy filiżance kawy i kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Program:
Paris – Brest (ciasto parzone z kruszonką/krem orzechowy/pralina)
Ptyś z kruszonką (krem czekoladowy/ganasz pistacjowy)
Ekler z glazurą (klasyczny ekler z kremem patissier i czekoladową glazurą)
Koszt 390 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
24
pt.
Warsztaty kulinarne 24 maja godz.17.00,,Stek sezonowany”
Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z Mariusz Siwak – uczestnikiem 6 edycji programu Top Chef i szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, który opowie nam o walorach smakowych sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę, a firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny
Przygotujemy:
wędzony na zimno tatar wołowy z marnowaną w burakach rzodkwią, majonezem wasabi i olejem porowym
stek z sezonowanej wołowiny z sosem chimichurri
pieczone bataty z jogurtem limonkowym i pestkami granatu
parfait z cachaca i miętą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
tel. 570 142 555
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
kw.
28
niedz.
Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki z MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór jedzenia ulicznego, która różni się w zależności od regionu. Uliczne jedzenie, nieodłącznie związane jest z kulturą i historią danego obszaru. Włoskie jedzenie uliczne, niegdyś uważane za chłopskie jedzenie jest popularnym sposobem na delektowanie się świeżo przygotowanym jedzeniem w drodze.
Street Food menu:
Sycylijskie arancini – kulki ryżowe nadziewane serem mozzarella z sosem arrabiata
Piadina romagnola – placek z nadzieniem z regionu Emilia-Romania z szynką, serem i rukolą
Cannoli z ciasta francuskiego z kremem pistacjowym
Wiek 8 – 14 lat
Koszt: 150 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
5
niedz.
Warsztaty dla nastolatków 5 maja godz.11.00,,RAMEN”
Każdy z nas może przez chwilę przenieść się w orientalną przestrzeń do odległych krajów. Choćby za sprawą oryginalnych dań, których smak przybliża nam tradycję i klimat danego miejsca. Tym razem zapraszamy Was do Kraju Kwitnącej Wiśni. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista programu MasterChef TVN dowiecie się co to jest i dlaczego tak uzależnia Ramen. Dlaczego ta sycąca i rozgrzewająca zupa zaskarbiła sobie miłość podniebień na całym świecie. Opowiemy jak przygotować do niej dashi i tare oraz nitamago – marynowane jajka. Przygotujemy grillowane onigrii w kształcie ryżowych kulek i poznacie również smak wyjątkowych lodów z zielonej herbaty matcha.
Menu:
Grillowane onigri (kulki ryżowe)
Shoyu ramen z kurczakiem, pak choi, tofu i jajkiem nitamago
Domowe lody matcha
Wiek 12 – 16 lat
Koszt 200 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
10
pt.
Warsztaty kulinarne 10 maja godz.17.00,,Cucina Italiana”
Lekka, chrupiąca pizza, pyszne ugotowane al dente makarony, gnocchi, aksamitna oliwa, aromatyczne pomidory oraz zioła, wyjątkowe wina i prawdziwe sery. To wszystko znajdziemy tylko w jednym miejscu na świecie, w słonecznej i malowniczej Italii. To ona zachwyca nas swoją kuchnią. Każdy Włoch sądzi, że jego rodzima kuchnia jest najlepsza na świecie, a kuchnia domowa jest jej najdoskonalszą odmianą i ma racje! Od północy do południa Włoch, snują się zapachy wybornych potraw pełnych aromatów i smaków Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy prostej, domowej kuchni włoskiej czyli takiej, którą lubicie najbardziej. Degustacja dań przy kieliszkuwina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Włoskie menu:
Focaccia alla genovese/wloskie antipasti – pesto, mortadela Bologne, prosciutto cotto, oliwki, sery
Makaron linguine z sosem serowo – jajecznym, zielonymi szparagami i truflą
Ziołowe gnocchi z masłem szałwiowym i parmezanem
Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
11
sob.
Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin. Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak i liczne wartości odżywcze, są bardzo pożądane w kuchni. Wyśmienicie sprawdzają się jako oryginalna przystawka, zdrowy obiad lub aromatyczna kolacja. Możemy podawać je z szynką, ciastem francuskim, zapiekane pod beszamelem, jako dodatek do sałatek, ryb i mięs. Jednak największą popularnością cieszą się podawane jako składnik główny w danej potrawie. Na zajęciach Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN zdradzi Wam tajemnicę jakie szparagi kupować i jak je najlepiej przygotować. Szparagi mają jednak jedną wadę, sezon na nie jest zbyt krótki. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Szparagowe menu:
Truflowe szparagi z jajkiem poche, szynką dojrzewającą i dressingiem musztardowym
Szparagi w tempurze z hummusem groszkowo – miętowym, majonezem tofu i karmelizowanymi orzechami macademia
Kumpir – zapiekany batat po turecku z zielonymi szparagami i boczniakiem
Szparagowo – truskawkowa sałatka z orzeszkami pinii, dressingiem z prosecco i wanilii
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
12
niedz.
Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Tajemnice nowoczesnego cukiernictwa poznacie pod okiem prawdziwej mistrzyni. Warsztaty „Ciasto parzone” poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwija w renomowanej Karkut Restauracja. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane doświadczenie i nowe spojrzenie na sztukę cukierniczą. Degustacja ciast przy filiżance kawy i kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Program:
Paris – Brest (ciasto parzone z kruszonką/krem orzechowy/pralina)
Ptyś z kruszonką (krem czekoladowy/ganasz pistacjowy)
Ekler z glazurą (klasyczny ekler z kremem patissier i czekoladową glazurą)
Koszt 390 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
maj
24
pt.
Warsztaty kulinarne 24 maja godz.17.00,,Stek sezonowany”
Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z Mariusz Siwak – uczestnikiem 6 edycji programu Top Chef i szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, który opowie nam o walorach smakowych sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka. Firma Wagyu Poland alesmakosz.pl dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę, a firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których dzięki Wagyu Poland alesmakosz.pl nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny
Przygotujemy:
wędzony na zimno tatar wołowy z marnowaną w burakach rzodkwią, majonezem wasabi i olejem porowym
stek z sezonowanej wołowiny z sosem chimichurri
pieczone bataty z jogurtem limonkowym i pestkami granatu
parfait z cachaca i miętą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
tel. 570 142 555
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com