Kalendarz

HomeKalendarz

pon wt śr czw pt sob nie
1
2
Italian Street Food 10:00
Italian Street Food
Maj 2@10:00 – 14:00
Italian Street Food
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 10.00 – 14.00 Koszt: 130 zł/osoba Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod okiem Leszek Wodnicki MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają[...]
3
4
5
6
7
Szparagowe Love 17:00
Szparagowe Love
Maj 7@17:00 – 21:00
Szparagowe Love
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt 220 zł/osoba Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin. Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak i liczne[...]
8
9
10
11
12
13
14
Stek sezonowany 17:00
Stek sezonowany
Maj 14@17:00 – 21:00
Stek sezonowany
Prowadzący: Mariusz Siwak Czas trwania: 17.00 – 21.00 Koszt: 250 zł/osoba Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas[...]
15
16
Cucina Italiana 11:00
Cucina Italiana
Maj 16@11:00 – 15:00
Cucina Italiana
Prowadzący: Leszek Wodnicki Czas trwania: 11.00 – 15.00 Koszt: 130 zł/osoba Zapraszamy dzieci na kolejne warsztaty ulubionej kuchni włoskiej. Na warsztatach wspólnie z Leszek Wodnicki z Masterchefa przygotujemy typowo włoskie dania. Wspólnie zrobimy bruschettę, czyli[...]
17
18
19
20
21
22
Wegetariańska kuchnia indyjska 16:00
Wegetariańska kuchnia indyjska
Maj 22@16:00 – 20:00
Wegetariańska kuchnia indyjska
Prowadzący: Tapi Sharma Czas trwania: 16.00 – 20.00 Koszt: 250 zł/osoba Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej coś dla siebie. Opiera się[...]
23
Pizza neapolitańska 12:00
Pizza neapolitańska
Maj 23@12:00 – 16:00
Pizza neapolitańska
rowadzący: Melnychuk Konstanti Czas trwania: 12 -16.00 Koszt: 250 zł/osoba Zapraszamy na warsztaty poświęcone pizzy neapolitańskiej. Pizzerman Melnychuk Konstanti z Pizza Pasta i Basta – Klonowica podzieli się z Wami recepturą na ciasto i wprowadzi[...]
24
25
26
27
28
29
30
31

Rezerwacje:

Maj
14
pt
Stek sezonowany
Maj 14@17:00 – 21:00

Prowadzący: Mariusz Siwak
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/osoba

Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości
wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest
wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede
wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z szefem kuchni
Courtyard by Marriott Szczecin City Mariuszem Siwakiem – uczestnikiem 6
edycji programu Top Chef, który opowie nam o walorach smakowych
sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka.
Sklep Specjały u Szymona dostarczy nam najlepszej jakości wołowinę, a
firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni nam szkolenie
kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których nie
zabraknie słodkiego deseru.
Przygotujemy:
– wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim z olejem
szczypiorkowym
– stek z sezonowanej wołowiny z argentyńskim sosem chimichurri
– pieczone bataty z jogurtem limonkowym i owocami granatu
– parfait z cachaca i miętą, brazylijski deser lodowy z paloną białą
czekoladą

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Maj
16
nie
Cucina Italiana
Maj 16@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 130 zł/osoba

Zapraszamy dzieci na kolejne warsztaty ulubionej kuchni włoskiej. Na
warsztatach wspólnie z Leszek Wodnicki z Masterchefa przygotujemy typowo
włoskie dania. Wspólnie zrobimy bruschettę, czyli – klasyczne włoskie
antipasti oraz kotlety z kurczaka po mediolańsku No i na koniec będzie
super deser – waniliowa panacotta z truskawkami, którą podamy z
lemoniadą pomarańczową.
Menu:
Bruschetta z pomidorami i bazylią
Milanese z kurczaka ze spaghetti, czyli kotlety z kurczaka po
mediolańsku
Waniliowa panacotta z truskawkami
Lemoniada pomarańczowa
Wiek uczestników 8 – 14 lat

Koszt: 130 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Maj
22
sob
Wegetariańska kuchnia indyjska
Maj 22@16:00 – 20:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma – Tapi Gotuje, Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel indyjskiej restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy typowo indyjskie wegetariańskie dania, które możecie często
spotkać w menu indyjskich restauracji. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firm Wineland – importer win od 2005 roku.
Program warsztatów:
1. Potato Roll Samosa
2. Matar Mushroom Dry, czyli groszek z pieczarkami, imbirem, czosnkiem w
sosie z suchej Masali
3. Green Kaszmir Aloo, czyli młode ziemniaki w kolendro – miętowym sosie
z nerkowców
4. Methi Rice, czyli ryż z koziaradką i przyprawami
5. Malpua szlachetny deser z Radźasthan

Koszt: 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Maj
23
nie
Pizza neapolitańska
Maj 23@12:00 – 16:00

rowadzący: Melnychuk Konstanti
Czas trwania: 12 -16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty poświęcone pizzy neapolitańskiej. Pizzerman
Melnychuk Konstanti z Pizza Pasta i Basta – Klonowica podzieli się z
Wami recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tej wyjątkowej
włoskiej pizzy na cienkim cieście, z oryginalnymi składnikami. Dowiecie
się też jakie są rodzaje mąki i który typ jest najlepszy do tego
włoskiego specjału. Dowiecie się jakich produktów i sposobów używać żeby
upiec idealną pizzę w domowych warunkach dzięki profesjonalnemu piecowi
Effeuno 134H od Jak u Mammy👍Każdy z uczestników przygotuje swoją pizzę
margherita. Nie zabraknie innych tradycyjnych włoskich dodatków dzięki,
którym przygotujemy inne rodzaje pizzy do degustacji. Spotkanie z pizzą
uprzyjemni nam kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005
roku.
Program na warsztatów:
* Rodzaje mąk i ich klasyfikacja, dobór produktów najwyższej
jakości
* Omówienie składników na pizzę klasyczną
* Fermentacja i dojrzewania ciasta – omówienie procesów zachodzących
w cieście
* Składniki na sos do pizzy z pomidorów pelati
* Wyrabianie ciasta na pizzę
* Formowanie kulek
* Ręczne rozciąganie (formowanie) ciasta na blacie
* Topping – czyli jak dobrać odpowiednie dodatki do pizzy
* Wypiekanie pizzy

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dania na wynos

Maj
14
pt
Stek sezonowany
Maj 14@17:00 – 21:00

Prowadzący: Mariusz Siwak
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/osoba

Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości
wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest
wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede
wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z szefem kuchni
Courtyard by Marriott Szczecin City Mariuszem Siwakiem – uczestnikiem 6
edycji programu Top Chef, który opowie nam o walorach smakowych
sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka.
Sklep Specjały u Szymona dostarczy nam najlepszej jakości wołowinę, a
firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni nam szkolenie
kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których nie
zabraknie słodkiego deseru.
Przygotujemy:
– wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim z olejem
szczypiorkowym
– stek z sezonowanej wołowiny z argentyńskim sosem chimichurri
– pieczone bataty z jogurtem limonkowym i owocami granatu
– parfait z cachaca i miętą, brazylijski deser lodowy z paloną białą
czekoladą

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Maj
16
nie
Cucina Italiana
Maj 16@11:00 – 15:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 130 zł/osoba

Zapraszamy dzieci na kolejne warsztaty ulubionej kuchni włoskiej. Na
warsztatach wspólnie z Leszek Wodnicki z Masterchefa przygotujemy typowo
włoskie dania. Wspólnie zrobimy bruschettę, czyli – klasyczne włoskie
antipasti oraz kotlety z kurczaka po mediolańsku No i na koniec będzie
super deser – waniliowa panacotta z truskawkami, którą podamy z
lemoniadą pomarańczową.
Menu:
Bruschetta z pomidorami i bazylią
Milanese z kurczaka ze spaghetti, czyli kotlety z kurczaka po
mediolańsku
Waniliowa panacotta z truskawkami
Lemoniada pomarańczowa
Wiek uczestników 8 – 14 lat

Koszt: 130 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Maj
22
sob
Wegetariańska kuchnia indyjska
Maj 22@16:00 – 20:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma – Tapi Gotuje, Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel indyjskiej restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy typowo indyjskie wegetariańskie dania, które możecie często
spotkać w menu indyjskich restauracji. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firm Wineland – importer win od 2005 roku.
Program warsztatów:
1. Potato Roll Samosa
2. Matar Mushroom Dry, czyli groszek z pieczarkami, imbirem, czosnkiem w
sosie z suchej Masali
3. Green Kaszmir Aloo, czyli młode ziemniaki w kolendro – miętowym sosie
z nerkowców
4. Methi Rice, czyli ryż z koziaradką i przyprawami
5. Malpua szlachetny deser z Radźasthan

Koszt: 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Maj
23
nie
Pizza neapolitańska
Maj 23@12:00 – 16:00

rowadzący: Melnychuk Konstanti
Czas trwania: 12 -16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty poświęcone pizzy neapolitańskiej. Pizzerman
Melnychuk Konstanti z Pizza Pasta i Basta – Klonowica podzieli się z
Wami recepturą na ciasto i wprowadzi Was w tajniki tej wyjątkowej
włoskiej pizzy na cienkim cieście, z oryginalnymi składnikami. Dowiecie
się też jakie są rodzaje mąki i który typ jest najlepszy do tego
włoskiego specjału. Dowiecie się jakich produktów i sposobów używać żeby
upiec idealną pizzę w domowych warunkach dzięki profesjonalnemu piecowi
Effeuno 134H od Jak u Mammy👍Każdy z uczestników przygotuje swoją pizzę
margherita. Nie zabraknie innych tradycyjnych włoskich dodatków dzięki,
którym przygotujemy inne rodzaje pizzy do degustacji. Spotkanie z pizzą
uprzyjemni nam kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005
roku.
Program na warsztatów:
* Rodzaje mąk i ich klasyfikacja, dobór produktów najwyższej
jakości
* Omówienie składników na pizzę klasyczną
* Fermentacja i dojrzewania ciasta – omówienie procesów zachodzących
w cieście
* Składniki na sos do pizzy z pomidorów pelati
* Wyrabianie ciasta na pizzę
* Formowanie kulek
* Ręczne rozciąganie (formowanie) ciasta na blacie
* Topping – czyli jak dobrać odpowiednie dodatki do pizzy
* Wypiekanie pizzy

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dania na wynos