pon. | wt. | śr. | czw. | pt. | sob. | niedz. |
---|---|---|---|---|---|---|
Festiwal krewetek 11:00 Festiwal krewetek lut 1@11:00 – 15:00 ![]() Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskiej, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać[...] | ||||||
Ferie I turnus 10:00 Ferie I turnus lut 3@10:00 – lut 7@14:00 ![]() Ferie w Kulinarnym Atelier I turnus 3 – 7 lutego godz.10.00 – 14.00 Już po raz kolejny Kulinarne Atelier zaprasza dzieci na przygodę kulinarną w czasie ferii. Ci co u nas byli wiedzą, że będzie[...] | ||||||
Ferie II turnus 10:00 Ferie II turnus lut 10@10:00 – lut 14@14:00 ![]() Ferie w Kulinarnym Atelier II turnus 10 – 14 lutego godz.10.00 – 14.00 Już po raz kolejny Kulinarne Atelier zaprasza dzieci na przygodę kulinarną w czasie ferii. Ci co u nas byli wiedzą, że będzie[...] | Walentynkowe warsztaty dla par 17:00 Walentynkowe warsztaty dla par lut 14@17:00 – 21:00 ![]() W tym dniu chcemy Was zaprosić na wyjątkowe warsztaty. Przygotujcie się na kulinarne doznania pełne afrodyzjaków, które rozbudzą Wasze zmysły i sprawią, że będzie to wyjątkowy wieczór.— pełny(a) nadziei w miejscu Kulinarne Atelier. Na warsztatach[...] | Kuchnia tajska 11:00 Kuchnia tajska lut 15@11:00 – 15:00 ![]() Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was[...] | ||||
Tarty i tartaletki 11:00 Tarty i tartaletki lut 23@11:00 – 15:00 ![]() Miłośnicy Słodkości, tym razem przygotowaliśmy dla Was niezwykłą okazję do zgłębienia tajemnic nowoczesnego cukiernictwa pod okiem prawdziwej mistrzyni smaku. Warsztaty poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwijała w Polsce i[...] | ||||||
Kuchnia hiszpańska 17:00 Kuchnia hiszpańska lut 28@17:00 – 21:00 ![]() Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje[...] |
Rezerwacje:
-
email. kulinarneatelier@gmail.com
-
tel. 570 142 555
-
regulamin warsztatów
lut
22
sob.
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi
To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni
Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Kacper Januszewski z Hanami 花見 Szczecin nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.



W programie:

– nigiri sushi z łososiem
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami

– kappa (ogórek i sezam
– oshinko i sezam

– philadelphia z łososiem, awokado i serkiem Philadelphia
– kurczak pieczony teriyaki
– łosoś pieczony teriyaki

– paluszki krabowe
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

lut
23
niedz.
Miłośnicy Słodkości, tym razem przygotowaliśmy dla Was niezwykłą okazję do zgłębienia tajemnic nowoczesnego cukiernictwa pod okiem prawdziwej mistrzyni smaku. Warsztaty poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwijała w Polsce i zagranicą. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane spojrzenie na sztukę cukierniczą
Na warsztatach poznacie smak, konsystencję i sposób wykonania maślanego ciasta sablé. Bohaterem warsztatów będzie dubajska czekolada, która zawładnęła umysłami i podniebieniami ludzi na całym świecie. Na szczęście by jej spróbować, nie trzeba będzie lecieć specjalnie do Zjednoczonych Emiratów Arabskich wystarczy przyjść na warsztaty do Kulinarne Atelier. Degustacja słodkości przy filiżance kawy i kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.


W programie:

Czekoladowa tarta
Ciasto kataifi
Pasta pistacjowa
Ganasz czekoladowy

Pate sable
Frangipane z cytryną
Krem cytrynowy (curd)
Włoska beza
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:



lut
28
pt.
Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Hiszpańskie menu:

Papas Arrugadas z sosem mojo rojo
Tortilla de patatas
Pimientos de padrón
Pinchos
Garbanzos – gulasz z ciecierzycy
Krewetki pili-pili
Hiszpańskie wędliny, sery i oliwki


Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Lubię to!
Komentarz
Wyślij
Udostępnij
lut
22
sob.
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi
To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni
Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Kacper Januszewski z Hanami 花見 Szczecin nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.



W programie:

– nigiri sushi z łososiem
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami

– kappa (ogórek i sezam
– oshinko i sezam

– philadelphia z łososiem, awokado i serkiem Philadelphia
– kurczak pieczony teriyaki
– łosoś pieczony teriyaki

– paluszki krabowe
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

lut
23
niedz.
Miłośnicy Słodkości, tym razem przygotowaliśmy dla Was niezwykłą okazję do zgłębienia tajemnic nowoczesnego cukiernictwa pod okiem prawdziwej mistrzyni smaku. Warsztaty poprowadzi Oleksandra Marchenko utalentowana mistrzyni cukiernictwa, która swoją pasję i umiejętności rozwijała w Polsce i zagranicą. Jej doświadczenie i wiedza gwarantują niezapomniane spojrzenie na sztukę cukierniczą
Na warsztatach poznacie smak, konsystencję i sposób wykonania maślanego ciasta sablé. Bohaterem warsztatów będzie dubajska czekolada, która zawładnęła umysłami i podniebieniami ludzi na całym świecie. Na szczęście by jej spróbować, nie trzeba będzie lecieć specjalnie do Zjednoczonych Emiratów Arabskich wystarczy przyjść na warsztaty do Kulinarne Atelier. Degustacja słodkości przy filiżance kawy i kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.


W programie:

Czekoladowa tarta
Ciasto kataifi
Pasta pistacjowa
Ganasz czekoladowy

Pate sable
Frangipane z cytryną
Krem cytrynowy (curd)
Włoska beza
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:



lut
28
pt.
Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Hiszpańskie menu:

Papas Arrugadas z sosem mojo rojo
Tortilla de patatas
Pimientos de padrón
Pinchos
Garbanzos – gulasz z ciecierzycy
Krewetki pili-pili
Hiszpańskie wędliny, sery i oliwki


Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Lubię to!
Komentarz
Wyślij
Udostępnij