Kalendarz

HomeKalendarz

pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1
2
11:00
mar 2@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 2 marca godz.11.00 ,,Ryba na talerzu” Rzadko goszczą na naszych stołach. Mają mnóstwo zalet: dbają o serce, wzmacniają odporność, a także… odchudzają! Dawniej były podstawą menu, bo były stosunkowo tanie. Dziś stały się[...]
3
Kuchnia TEX – MEX 11:00
Kuchnia TEX – MEX
mar 3@11:00 – 15:00
Kuchnia TEX - MEX
Warsztaty kulinarne dla dzieci 3 marca godz.11.00 ,,Kuchnia TEX -MEX” Zapraszamy dzieci na warsztaty kulinarne, podczas których będą miały okazję poznać tajniki kuchni Tex-Mex To fascynującego połączenia kuchni teksańskiej z meksykańską! Będziemy razem odkrywać smaki[...]
4
5
6
7
8
9
Sushi 11:00
Sushi
mar 9@11:00 – 15:00
Sushi
Warsztaty kulinarne 9 marca godz.11.00 ,,Sushi” Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść[...]
10
Sushi II termin 11:00
Sushi II termin
mar 10@11:00 – 15:00
Sushi II termin
Warsztaty kulinarne 10 marca godz.11.00 ,,Sushi II termin” Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie[...]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Kuchnia tajska 17:00
Kuchnia tajska
mar 21@17:00 – 21:00
Kuchnia tajska
Warsztaty kulinarne 21 marca godz.17.00..Kuchnia tajska” Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie.[...]
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Rezerwacje:

mar
2
sob.
mar 2@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 2 marca godz.11.00 ,,Ryba na talerzu”
Rzadko goszczą na naszych stołach. Mają mnóstwo zalet: dbają o serce, wzmacniają odporność, a także… odchudzają! Dawniej były podstawą menu, bo były stosunkowo tanie. Dziś stały się daniem niemal ekskluzywnym, a wybieramy je nie tylko ze względu na walory smakowe lecz głównie zdrowotne. Zajęcia z ryb poprowadzi dla Was Leszek Wodnicki półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN. Jest to jedyna okazja żeby poznać przepis na szczeciński paprykarz w wersji ekskluzywnej oraz autorskie dania Leszka z imprez promujących ryby Wolin z rybą na talerzu🐟🐋🐠 Degustacja dań z ryb przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– paprykarza w wersji ekskluzywnej z piklami z czerwonej kapusty i cebuli
– tatara z gravlaxa z burakami, kimchi, kawiorem i olejem koperkowym-
– sandacza ze spaghetti z cukinii, pesto z pietruszki i chrupiącą ziołową posypką
Koszt 300zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
3
niedz.
Kuchnia TEX – MEX
mar 3@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne dla dzieci 3 marca godz.11.00 ,,Kuchnia TEX -MEX”
Zapraszamy dzieci na warsztaty kulinarne, podczas których będą miały okazję poznać tajniki kuchni Tex-Mex 🇲🇽 To fascynującego połączenia kuchni teksańskiej z meksykańską! Będziemy razem odkrywać smaki i aromaty charakterystyczne dla tego kulinarnie bogatego regionu🌵
Podczas warsztatów dzieci będą miały okazję:
✅poznać sekrety przyrządzania pysznych quesadillas z szynką, serem, chili i świeżą salsą 🥑🌶
✅nauczyć się tworzyć autentyczne tacos z kurczakiem i świeżymi warzywami,
✅stworzyć wyjątkowe meksykańskie ciasto czekoladowe, które rozpływa się w ustach i budzi zachwyt swoim smakiem
✅aqua fresca de pina – orzezwiający napój z anansem i miętą
Koszt: 150 zł/ osoba
Wiek uczestników: 8 – 14 lat
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 501 096 731
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
9
sob.
Sushi
mar 9@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 9 marca godz.11.00 ,,Sushi”
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Filip SAks właściciel restauracji SAME SUSHI nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
W programie:
Nigiri sushi:
– nigiri sushi z łososiem,
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami
Hosmaki sushi:
– kappa ogórek i sezam
– kappa oshinko i sezam
Futomaki sushi:
– philadelphia z łososiem, awokado i serekiem Philadelphia
– kurczak teriyaki
– łososś pieczony na ostro
California maki:
– paluszki krabowe
– wędzone tofu
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
10
niedz.
Sushi II termin
mar 10@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 10 marca godz.11.00 ,,Sushi II termin”
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Filip SAks właściciel restauracji SAME SUSHI nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
W programie:
Nigiri sushi:
– nigiri sushi z łososiem,
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami
Hosmaki sushi:
– kappa ogórek i sezam
– kappa oshinko i sezam
Futomaki sushi:
– philadelphia z łososiem, awokado i serkiem Philadelphia
– kurczak teriyaki
– łososś pieczony na ostro
California maki:
– paluszki krabowe
– wędzone tofu
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
21
czw.
Kuchnia tajska
mar 21@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 21 marca godz.17.00..Kuchnia tajska”
Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny, Michał Kowalski – szef kuchni Tajskie Niebo w Swarzędzu. Michał, który swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
YAM SOM OO – tajska sałatka z pomelo, limonką i orzeszkami ziemnymi
TOM YUM GAI – pikantna tajska zupa z trawą cytrynową, liśćmi kafiru i kurczakiem
PAD THAI KUNG – smażony makaron z woka z tofu, krewetkami i sosem tamaryndowym
BANANA STICKY RICE – słodki deser z ryżu kleistego, mleka kokosowego i bananów zawinięty w liściu bananowca.
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „warsztaty 21 marca Kuchnia tajska THA FOOD&WE 500 8”
Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Lubię to!

Komentarz
Udostępnij

mar
2
sob.
mar 2@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 2 marca godz.11.00 ,,Ryba na talerzu”
Rzadko goszczą na naszych stołach. Mają mnóstwo zalet: dbają o serce, wzmacniają odporność, a także… odchudzają! Dawniej były podstawą menu, bo były stosunkowo tanie. Dziś stały się daniem niemal ekskluzywnym, a wybieramy je nie tylko ze względu na walory smakowe lecz głównie zdrowotne. Zajęcia z ryb poprowadzi dla Was Leszek Wodnicki półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN. Jest to jedyna okazja żeby poznać przepis na szczeciński paprykarz w wersji ekskluzywnej oraz autorskie dania Leszka z imprez promujących ryby Wolin z rybą na talerzu🐟🐋🐠 Degustacja dań z ryb przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– paprykarza w wersji ekskluzywnej z piklami z czerwonej kapusty i cebuli
– tatara z gravlaxa z burakami, kimchi, kawiorem i olejem koperkowym-
– sandacza ze spaghetti z cukinii, pesto z pietruszki i chrupiącą ziołową posypką
Koszt 300zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
3
niedz.
Kuchnia TEX – MEX
mar 3@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne dla dzieci 3 marca godz.11.00 ,,Kuchnia TEX -MEX”
Zapraszamy dzieci na warsztaty kulinarne, podczas których będą miały okazję poznać tajniki kuchni Tex-Mex 🇲🇽 To fascynującego połączenia kuchni teksańskiej z meksykańską! Będziemy razem odkrywać smaki i aromaty charakterystyczne dla tego kulinarnie bogatego regionu🌵
Podczas warsztatów dzieci będą miały okazję:
✅poznać sekrety przyrządzania pysznych quesadillas z szynką, serem, chili i świeżą salsą 🥑🌶
✅nauczyć się tworzyć autentyczne tacos z kurczakiem i świeżymi warzywami,
✅stworzyć wyjątkowe meksykańskie ciasto czekoladowe, które rozpływa się w ustach i budzi zachwyt swoim smakiem
✅aqua fresca de pina – orzezwiający napój z anansem i miętą
Koszt: 150 zł/ osoba
Wiek uczestników: 8 – 14 lat
Rezerwacja miejsc:
☎️tel. 501 096 731
📩e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
9
sob.
Sushi
mar 9@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 9 marca godz.11.00 ,,Sushi”
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Filip SAks właściciel restauracji SAME SUSHI nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
W programie:
Nigiri sushi:
– nigiri sushi z łososiem,
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami
Hosmaki sushi:
– kappa ogórek i sezam
– kappa oshinko i sezam
Futomaki sushi:
– philadelphia z łososiem, awokado i serekiem Philadelphia
– kurczak teriyaki
– łososś pieczony na ostro
California maki:
– paluszki krabowe
– wędzone tofu
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
10
niedz.
Sushi II termin
mar 10@11:00 – 15:00
Warsztaty kulinarne 10 marca godz.11.00 ,,Sushi II termin”
Pyszne, lekkie, zdrowe, świeże, kolorowe…. takie jest sushi. To bez wątpienia najbardziej popularna i znana potrawa pochodząca z Kraju Kwitnącej Wiśni. Żeby delektować się jej smakiem nie musimy iść do orientalnej restauracji czy baru, możemy przygotować ją sami. Na warsztatach Sushi Chef Filip SAks właściciel restauracji SAME SUSHI nauczy Was jak przygotować danie złożone ze świeżej ryby, owoców morza, warzyw, ugotowanego ryżu i sprasowanej algi morskiej. Na warsztatach poznacie historię sushi, nauczycie się przyrządzać jego podstawowe formy oraz dowiecie się jak rozpoznać dobre składniki i gdzie je kupić. Gwarantujemy dobrą zabawę i kieliszek wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
W programie:
Nigiri sushi:
– nigiri sushi z łososiem,
– nigiri sushi z tamago (japońskim omletem)
– nigiri sushi z gotowanymi krewetkami
Hosmaki sushi:
– kappa ogórek i sezam
– kappa oshinko i sezam
Futomaki sushi:
– philadelphia z łososiem, awokado i serkiem Philadelphia
– kurczak teriyaki
– łososś pieczony na ostro
California maki:
– paluszki krabowe
– wędzone tofu
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
mar
21
czw.
Kuchnia tajska
mar 21@17:00 – 21:00
Warsztaty kulinarne 21 marca godz.17.00..Kuchnia tajska”
Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny, Michał Kowalski – szef kuchni Tajskie Niebo w Swarzędzu. Michał, który swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
YAM SOM OO – tajska sałatka z pomelo, limonką i orzeszkami ziemnymi
TOM YUM GAI – pikantna tajska zupa z trawą cytrynową, liśćmi kafiru i kurczakiem
PAD THAI KUNG – smażony makaron z woka z tofu, krewetkami i sosem tamaryndowym
BANANA STICKY RICE – słodki deser z ryżu kleistego, mleka kokosowego i bananów zawinięty w liściu bananowca.
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „warsztaty 21 marca Kuchnia tajska THA FOOD&WE 500 8”
Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Lubię to!

Komentarz
Udostępnij