Kuchnia Piemontu

HomeBez kategoriiKuchnia Piemontu

Prowadzący: Leszek Wodnicki

Koszt 180 zł

warsztaty_piemont3

Gorgonzola, Mortadella Bologna, Barolo te trzy słowa ekscytują każdego miłośnika dobrego smaku. Dodajmy do tego Robiola di Roccaverano , Martini, zabajone i już wiadomo, że mowa o Piemoncie. Co wyróżnia piemoncką kuchnie? Bogate dania mięsne z cielęciny, wołowiny i kurczaka, risotto w przeróżnym wydaniu, doskonałe sery i cenione wina Barolo, Barbaresco i Barbera. Dania piemonckie są jak cały region eleganckie i wzniosłe. Odkryjmy wspólnie wykwintny smak Piemontu przygotowując klasyczne dania z tego regionu:

– Vitello tonnato – cielęcina w sosie z tuńczyka

– ciepła sałatka z gnocchi i duszonymi pomidorami

– Saltimbocca z jagnięciny z ziemniakami i fasolą

– zabajone z melonem i miętą

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet