Prowadzący

HomeProwadzący

Leszek Wodnicki

Półfinalista II edycji polskiego MasterChefa. „Oddał fartucha” dopiero w 11 odcinku programu.

Jak sam przyznaje gotowanie to jego życie i prawdziwa pasja. Jedzenie to nie tylko zaspakajanie głodu ale również spotkania ze znajomymi, dyskusje, próbowanie nowych smaków. W gotowaniu lubi kreatywność, poszukuje nowych kulinarnych wyzwań. Kuchnia w jego wykonaniu nawiązuje do najlepszych tradycji kuchni śródziemnomorskiej oraz nowoczesnej kuchni polskiej. Otwierając swoje Kulinarne Atelier spełnił swoje największe marzenie. W plebiscycie Mistrzowie Smaku w 2022 roku zdobył tytuł Kucharza Roku w województwie zachodniopomorskim.

Mariusz Siwak

Doświadczony szef kuchni, laureat wielu kulinarnych konkursów. Gotowanie jest dla niego sposobem na życie. Czuwa nad wykwintnym smakiem potraw w restauracji Hotelu Courtyard by Marriott Szczecin. W swojej kuchni promuje wartość lokalnych produktów z uwzględnieniem ich sezonowości. Jego dania przygotowane w oparciu o elementy kuchni molekularnej to prawdziwa kwintesencja smaku. Doświadczony szef kuchni, laureat wielu kulinarnych konkursów, uczestnik 6 edycji programu Top Chef, szefe kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, Gotowanie jest dla niego sposobem na życie. W swojej kuchni promuje wartość lokalnych produktów z uwzględnieniem ich sezonowości. Jego dania przygotowane w oparciu o elementy kuchni molekularnej to prawdziwa kwintesencja smaku.

Karol Studziński

Szef Kuchni tworzący autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem dania poszerza świadomość kulinarną swoich gości. Najbardziej inspiruje go kuchnia polska, w której wykorzystuje przed wszystkim produkty lokalne i sezonowe. Jego mocną stroną są również dania kuchni skandynawskiej oraz śródziemnomorskiej, które tworzy przy użyciu najnowszych technik gotowania.