Leszek Wodnicki
Uczestnik finałowej czternastki II edycji polskiego MasterChef. „Oddał fartucha” dopiero w 11 odcinku programu.
Jak sam przyznaje gotowanie to jego życie i prawdziwa pasja. Jedzenie to nie tylko zaspakajanie głodu ale również spotkania ze znajomymi, dyskusje, próbowanie nowych smaków. W gotowaniu lubi kreatywność, poszukuje nowych kulinarnych wyzwań. Kuchnia w jego wykonaniu nawiązuje do najlepszych tradycji kuchni śródziemnomorskiej oraz nowoczesnej kuchni polskiej. Otwierając swoje Kulinarne Atelier spełnił swoje największe marzenie.
Mariusz Siwak
Doświadczony szef kuchni, laureat wielu kulinarnych konkursów. Gotowanie jest dla niego sposobem na życie. Czuwa nad wykwintnym smakiem potraw w restauracji Hotelu Courtyard by Marriott Szczecin. W swojej kuchni promuje wartość lokalnych produktów z uwzględnieniem ich sezonowości. Jego dania przygotowane w oparciu o elementy kuchni molekularnej to prawdziwa kwintesencja smaku. Doświadczony szef kuchni, laureat wielu kulinarnych konkursów, uczestnik 6 edycji programu Top Chef. Gotowanie jest dla niego sposobem na życie. W swojej kuchni promuje wartość lokalnych produktów z uwzględnieniem ich sezonowości. Jego dania przygotowane w oparciu o elementy kuchni molekularnej to prawdziwa kwintesencja smaku.
Karol Studziński
Szef Kuchni restauracji Romanesco w Wolinie. Tworząc autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem dania poszerza świadomość kulinarną swoich gości. Najbardziej inspiruje go kuchnia polska, w której wykorzystuje przed wszystkim produkty lokalne i sezonowe. Jego mocną stroną są również dania kuchni skandynawskiej oraz śródziemnomorskiej, które tworzy przy użyciu najnowszych technik gotowania.