Kaczka na talerzu

HomeBez kategoriiKaczka na talerzu

Prowadzący: Leszek Wodnicki

Godzina: 12:00

Koszt: 190 zł/osoba

warsztaty_kaczka_3

Kaczka, obok gęsiny, uważana jest za najszlachetniejszy rodzaj drobiu. Gości na naszych stołach zazwyczaj z okazji wyjątkowych uroczystości rodzinnych. Tym razem  to tradycyjne, staropolskie danie zagości w Kulinarnym Atelier. Na warsztatach dowiecie się co to jest confit z kaczki, jak można przygotować ją metodą sous vide oraz jak ugotować esencjonalny bulion consommme – klasykę kuchni francuskiej. Nauczycie się również porcjować, luzować i filetować kaczkę oraz marynować i piec. 

 

Każdy z uczestników otrzyma jedną kaczkę z której przygotuje: 

– faszerowane kacze udka z cykorią i jabłkami

– piersi z kaczki sous vide z czereśniami w winie 

kacze udka confit z młodym burakiem w glazurze

– consomme z kaczki z ravioli

 

Pozostałe części kaczki zostaną zapakowane próżniowo i będzie je można zabrać do domu.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet