Pieczemy chleb na 100-letnim zakwasie

HomePieczemy chleb na 100-letnim zakwasie
Kiedy:
20 październik 2018@16:00 – 20:00
2018-10-20T16:00:00+02:00
2018-10-20T20:00:00+02:00

Prowadzący: Arek Andrzejewski
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt; 250 ZŁ

Zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi Arek Andrzejewski znany
wszystkim jako CHLEBODAWCA. Pasjonat, który tak naprawdę nie wie, kto to
jest piekarz, nie mam piekarskiej przeszłości, ale o chlebie wie
wszystko i może o nim rozmawiać godzinami. Na warsztatach każdy upiecze
swój własny chleb, a do domu zabierze 100-letni zakwas Hieronim oraz
mąkę, którą on uwielbia. Jest to podstawowy warunek, aby codziennie
cieszyć się smakiem i zapachem własnego chleba. Arek podpowie, jak
wybrać dobrą mąkę i jak z nią postępować, aby pieczenie własnego chleba
było dla Was wielką przyjemnością, a nie męczącym koszmarem. Nasz szef
kuchni Leszek Wodnicki przygotuje z Wami pasztet z gęsich wątróbek,
chutney i owocową konfiturę do chleba. Z warsztatów na pewno nikt nie
wyjdzie głodny!
Przygotujemy:
– chleb na 100-letnim zakwasie
– pasztet z gęsich wątróbek na chrupiącej grzance z chleba na zakwasie z
konfiturą z borówek
– konfiturę z suszonych owoców
– chutney dyniowo – brzoskwiniowy

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet