Prowadzący: Szymon Letmański
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt:220 zł/osoba
11 listopada, czyli dzień św. Marcina to dobra okazja, by przygotować i spróbować dań z polskiej gęsiny. Slowfoodowa akcja „Gęsina na św. Marcina” zagości w najlepszych restauracjach całej Polski. Z tej okazji zapraszamy do Kulinarne Atelier na warsztaty, aby w atrakcyjny, slowfoodowy sposób uczcić nasze święto narodowe. Warsztaty poprowadzi kucharz restauracji Trattoria Toscana Szymon Letmański, z którym przygotujemy dania z gęsiny. Przekonacie się że gęsina na świętego Marcina to dobry pomysł na niebanalny w smaku i zdrowy obiad. Spotkanie zwieńczymy zrobieniem słodkich domowych rogali marcińskich. Degustacja dań przy lampce czerwonego wina od firmy Wineland
Gęsie menu:
Pasztet z gęsich wątróbek na chrupiącej grzance z chleba na zakwasie, konfitura z borówek
Gęsie pipki z dyniowym kaszotto z pęczaku
Pieczona gęś Biała Kołudzka z nadzieniem z kasztanów i gruszek, duszona czerwona kapusta
Domowe rogale marcińskie
Informacja i rezerwacja pod nr tel. 570 142 555