Prowadzący: Weronika Madejska
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 220 zł/osoba
Czy dieta bezglutenowa musi być trudna, droga i pełna wyrzeczeń? Absolutnie nie!
Kuchnia bez glutenu to całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów. Tę prawdę stara się przekazać Weronika Madejska — dwudziestoletnia, niezwykle utalentowana adeptka sztuki kulinarnej. Autorka poczytnego, nagradzanego bloga www.Natchniona.pl i bestselleru” Bez glutenu bez wyrzeczeń”
Jej przepisy są efektem osobistych zmagań z nietolerancją glutenu.
Na warsztatach ,,Bezglutenowe Święta” przygotujemy z Weroniką prawdziwą świąteczną ucztę bez glutenu. Będziemy lepić bezglutenowe pierogi i robić dania, które bez problemu mogą konkurować z tradycyjnymi bożonarodzeniowymi potrawami. Degustacja świątecznych potraw przy grzanym winie.
Świąteczne menu:
– bezglutenowe pierogi
– krokiety z kapustą i grzybami
– krokieciki ziemniaczane z suszoną śliwką
– drożdżowy kulebiak
– chlebki lniane ze smarowidłem z suszoną śliwką
– maślane bułeczki cynamonowe
– pralinki karmelowo- orzechowe
– pierniczki nadziewane
– rogale z makiem
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555