Festiwal krewetek

HomeFestiwal krewetek
Kiedy:
5 listopad 2017@13:00 – 17:00
2017-11-05T13:00:00+01:00
2017-11-05T17:00:00+01:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 13.00 – 17.00
Koszt: 190 zł/osoba

Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskich, a także w azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można przyrządzać na wiele sposobów i podawać w różnej formie. Wbrew pozorom dania z ich udziałem są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Na zajęciach dowiecie się na co zwracać uwagę kupując krewetki, jak je czyścić i obierać oraz jak przygotować z nich ciekawe i smaczne dania. Wybierzemy się w krewetkowa podróż po całym świecie. Upieczemy również chleb śródziemnomorski, który będzie idealnym dodatkiem do naszych krewetek. Degustacja dań przy lampce białego wina od firmy Weiland.

Krewetkowe menu:
Cocktail de camarones mexicano – meksykański koktajl z krewetek
Carpaccio z wędzonych na zimno krewetek z duxelle z grzybów z sosem cytrusowo-sojowym
Krewetki z makaronem farfalle i sosem z pieczonej papryki i fenkułów
Gamberi alla burasa – krewetki smażone w pancerzach z pomidorami koktajlowymi i białym winem
Chleb śródziemnomorski

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet