Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania:15.00 – 19.00
Koszt: 190 zł/osoba
Po raz kolejny zapraszamy w kulinarną podróż szlakiem tradycyjnych włoskich smaków. Przygotujemy tradycyjne dania w połączeniu z truflą, prawdziwym przysmakiem włoskiej kuchni. Dowiemy się, dlaczego te grzyby są tak cenionym, luksusowym towarem. Poznamy ich smak oraz pokażemy jak je podawać, żeby dania do których są dodatkiem nabrały charakteru i wykwintności. Świeżą truflę na warsztaty dostarczy nam firma Luxfood – internetowy sklep z ekskluzywną żywnością. Degustacja dań przy lampce włoskiego wina od firmy Wineland
Menu:
Focaccia z nadzieniem z ricotty, masła truflowego i tymianku
Makaron fettuccine z sosem serowo – jajecznym, mini szparagami i czarną truflą
Tortelloni al tartufo – włoskie pierożki z sosem z cukinii, specku i trufli
Tiramisu w wersji lodowego deseru parfait
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555