Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt 220 zł/osoba
Białe, zielone, fioletowe, kruche i delikatne z dużą ilością witamin.
Pojawiają się wiosną, jako jedno z pierwszych warzyw. Ze względu na smak
i liczne wartości odżywcze, są bardzo pożądane w kuchni. Wyśmienicie
sprawdzają się jako oryginalna przystawka, zdrowy obiad lub aromatyczna
kolacja. Możemy podawać je z szynką, ciastem francuskim, zapiekane pod
beszamelem, jako dodatek do sałatek, ryb i mięs. Jednak największą
popularnością cieszą się podawane jako składnik główny w danej potrawie.
Na zajęciach Leszek Wodnicki MasterChef zdradzi Wam tajemnicę jakie
szparagi kupować i jak je najlepiej przygotować. Szparagi mają jednak
jedną wadę, sezon na nie jest zbyt krótki. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku
Szparagowe menu:
Truflowe szparagi z jajkiem poche, szynką dojrzewającą i dressingiem
musztardowym
Szparagi z chorizo, parmezanem i sosem holenderskim
Kremowe risotto szparagowe z konfitowanymi pomidorami
Szparagowo – truskawkowa sałatka z orzeszkami pinii, dressingiem z
prosecco i wanilii
Koszt 220 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com
WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dań na wynos.