Ryba na talerzu

HomeRyba na talerzu
Kiedy:
15 sierpień 2020@14:00 – 18:00
2020-08-15T14:00:00+02:00
2020-08-15T18:00:00+02:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 14.00 – 118.00
Koszt: 200 zł/osoba

Rzadko goszczą na naszych stołach. Mają mnóstwo zalet: dbają o serce,
wzmacniają odporność, a także… odchudzają! Dawniej były podstawą menu,
bo były stosunkowo tanie. Dziś stały się daniem niemal ekskluzywnym, a
wybieramy je nie tylko ze względu na walory smakowe lecz głównie
zdrowotne. Zajęcia z ryb poprowadzi dla Was nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki, uczestnik II edycji programu Masterchef. Jest to okazja żeby
poznać przepisy na wyjątkowe dania z ryb. Partnerem warsztatów jest
Gospodarstwo Rybackie Zielenica, które dostarczy nam pstrąga, jesiotra i
kawior. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer
win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– śledzia z sałatką jabłkowo-cebulową, puree z buraka, creme fraiche,
kawiorem z pstrąga i olejem koperkowym
– wędzony na zimno tatar z pstrąga z Zielenicy z kiszonymi szparagami,
chrzanem i olejem z koperkowym
– rillettes z wędzonego pstrąga z chlebem żytnim na 100 letnim zakwasie
i kiszonkami
– jesiotra z Zielenicy pieczonego w liściach chrzanu na czerwonej
soczewicy z kremowym sosem krewetkowym

Rezerwacja pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet