Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań – powinien być składnikiem naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik drugiej edycji polskiego MasterChefa przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować raviolo con uovo, czyli włoskiego pieroga z własnoręcznie przygotowanym makaronem i płynnym żółtkiem. Nie zbraknie włoskiego deseru. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Makaronowe menu:
Spaghetti alla carbonara z pancettą
Makaron tagliatelle z krewetkami, cytryną i natką pietruszki
Raviolo con uovo – włoski pieróg z farszem z ricotty, płynnym żółtkiem i masłem szałwiowym
Pistacjowe semifreddo z paloną białą czekoladą
Koszt 250 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com