Kuchnia tajska

HomeKuchnia tajska
Kiedy:
25 lipiec 2020@14:00 – 18:00
2020-07-25T14:00:00+02:00
2020-07-25T18:00:00+02:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, który
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
HOT SPRING ROLLS KUNG – smażone sajgonki z warzywami i słodkim sosem
chilli
KHAO SOY NEUX – tradycyjne curry noodle z wolowiną z północy Tajlandii
WON TON KUNG – zupa z pierożkami won ton nadziewanymi krewetkami
MANGO STICKY RICE – deser z ryżu kleistego z mlekiem kokosowym i słodkim
mango

Zapisy pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet