Kuchnia indyjska

HomeKuchnia indyjska
Kiedy:
11 marzec 2023@13:00 – 17:00
2023-03-11T13:00:00+01:00
2023-03-11T17:00:00+01:00
Koszty:
300 zł
Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale – mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii zabierze nas Tapi Sharma – Tapi Gotuje, Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru, właściciel indyjskiej restauracji Ganesh Manufaktura. Na warsztatach przygotujemy typowo indyjskie wegetariańskie dania, które możecie często spotkać w menu indyjskich restauracji. Degustacja dań przy kieliszku wina od firm Wineland – importer win od 2005 roku.
PRZYGOTUJEMY INDO CHINESE FUSION – KUCHNIA CHIŃSKA , KTÓRA JEST TYLKO W INDIACH:
● Veg fried Rice – indochiński ryż podsmażany z warzywami
● Veg chow mein- makaron typu spaghetti podsmażany z warzywami
● Veg Manchurian- warzywne pulpeciki w sojowo- chilli sosie
● Veg Chopsuey- chrupiący makaron ze słodkim sosem chilli
● Chili Paneer dry- serek indyjski paneer z warzywami podsmażany w sosie indo – chinesee
Koszt: 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc tel.570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet