Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 200 zł/osoba
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 200 zł/osoba
Zapraszamy na warsztaty kuchni hiszpańskiej, która obok włoskiej uważana
jest za jedną z najpopularniejszych na świecie. Niesamowicie
aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a
przede wszystkim bardzo smaczna. Znajduje wielu miłośników, a spędzone
wakacje na Półwyspie Iberyjskim często zachęcają do zgłębiania wiedzy na
temat samej kultury i gotowania wyśmienitych dań po powrocie do domu. Na
zajęciach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik II edycji
polskiego MasterChef TVN przygotujemy klasyczne dania, wywodzące się z
różnych hiszpańskich regionów i tradycji kulinarnych. Degustacja dań
przy kieliszku hiszpańskiego wina od firmy Wineland – importer win od
2005 roku
Hiszpańskie menu:
Tortilla de patatas – tradycyjna hiszpańska odmiana tortilli z
ziemniakami i serem Manchego
Krewetki pili pili z domowym chlebem śródziemnomorskim
Paella z chorizo, kurczakiem i owocami morza
Flan z brzoskwiniami smażonymi z wanilią i brandy
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com