Kuchnia gruzińska

HomeKuchnia gruzińska
Kiedy:
19 wrzesień 2020@16:00 – 20:00
2020-09-19T16:00:00+02:00
2020-09-19T20:00:00+02:00
Prowadzący: Gagik Grigoryan
Czas trwania: 16.00 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Zapraszamy w kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest
Gruzja. Zabierzemy Was w niezwykłą kulinarną podróż po Gruzji – kraju
morza, wina i obłędnego jedzenia z naszym nowym prowadzącym, którym
będzie Gagik Grigoryan – Gotuj z Gruzinem Na warsztatach nie tylko
nauczycie się gotować oryginalne dania z Gruzji, ale także poznacie
ciekawostki kulturowe związane z Gruzją.. W ten sposób rozpoczniemy cykl
spotkań z tą jakże fascynującą kuchnią. Łagodny klimat i położenie
geograficzne sprawiają, że Gruzja to raj dla miłośników dojrzałych
warzyw i aromatycznych ziół, a obowiązkowymi dodatkami do dań są orzech
włoski, granat i kolendr. Dodatkowo Gruzini do perfekcji opanowali
przepisy mączne – bo czyż istnieje kuchnia gruzińska bez chaczapuri?
Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od
2005 roku.
Menu:
Menu:
1. Badridżani – roladki ze smażonych bakłażanów zawijane w pastę
orzechową z gruzińskimi przyprawami, kolendrą i pestkami granatu.
2. Chaczapuri Adżarskie – tradycyjny chlebek drożdżowy z mozzarellą i
fetą, podawany z żółtkiem i masłem.
3. Kubdari – tradycyjny chlebek drożdżowy z mięsem z regionu Swanetia.
4. Gata – tradycyjne ciasto półfrancuskie z kruszonką maślaną.

Rezerwacja miejsc pod nr tel.5701 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet