Ciasto parzone

HomeCiasto parzone
Kiedy:
30 wrzesień 2017@16:00 – 20:00
2017-09-30T16:00:00+02:00
2017-09-30T20:00:00+02:00

Prowadzcy: Justyna Pszczółka i Dorota Habdas

Godz.16.00

Tytuł:,,Ciasto parzone”

Koszt: 200 zł/doba


Ciasto parzone – jedno z podstawowych we francuskim cukiernictwie. To z niego powstają wszystkie ciasta i ciastka o wymyślnych nazwach: eklery, profiterolki, beignets. Brzmi przerażająco? To nic trudnego! Zacznijcie od zwykłych ptysiów, a przekonacie się, że to fajna zabawa. Warsztaty cukiernicze pierwsze z cyklu ,,ABC CUKIERNICTWA” poprowadzą uczestniczki telewizyjnego programu „Bake Off – Ale Ciacho!”. Justyna i Dorota rywalizowały o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków wśród najlepszych cukierników – amatorów z całej Polski. Warto spróbować ich wypieków

1. Ekler tiramisu z infuzowanym kawą czekoladowym ganache, biszkopcikami, waniliowym kremem chantilly z mascarpone z galaretką amaretto.

2. Ptysie z kruszonką – choux au craquelin z herbatą matcha z liofilizowanymi wiśniami, z kremem bawarskim z wanilią, wiśniami macerowanymi w alkoholu.

3. Paris Brest – jesienny wieniec z profiterolków z kremem pâtissière, z winną galaretką z kawałkami gruszek i anyżem. Ozdobiony listkami z zatemperowanej czekolady.

4. Tartaletki z groszkiem ptysiowym z kremem mouselline waniliowo-pistacjowym z liofilizowanymi malinami, z sosem z czarnej porzeczki. Ozdobione czekoladą przygotowaną na folii transferowej z kwiatami.

Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet