Kuchnia indyjska

HomeKuchnia indyjska
Kiedy:
23 październik 2021@11:00 – 15:00
2021-10-23T11:00:00+02:00
2021-10-23T15:00:00+02:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma – Tapi Gotuje, Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel indyjskiej restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy typowo indyjskie wegetariańskie dania, które możecie często
spotkać w menu indyjskich restauracji. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firm Wineland – importer win od 2005 roku.
Program warsztatów:
1. Aloo Chana Chaat – indyjska ziemniaczano – pomidorowa sałatka
2. Omlet bez jajeczny
3. Jalfrezi – tofu z warzywami w sosie curry
4. Kaddu coconut Bhaji – kokosowa potrawka z dyni
5. Nariyal Ke Laddu – indyjskie kokosowe kuleczki

Koszt: 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet