Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 250 zł/osoba
Mamy dla Was kulinarną niespodziankę i nową propozycję warsztatów z
dziczyzną w roli głównej. Dziczyzna to mięso zwierzyny łownej – dzików,
saren i jeleni. Ich mięso charakteryzuje się nie tylko wyśmienitymi
walorami smakowymi, ale także zdrowotnymi. Na udowodnimy Wam, że
dziczyzna to mięso absolutnie fantastyczne, a nasz nowy prowadzący –
Tomasz Tomiuk nauczy Was, jak się z nim obchodzić i jak prosto można je
przygotować. Tomasz szefuje kuchni w SPA Afrodyta & Wellness Resort w
Ośnie Lubuskim. Jest pasjonatem polskich smaków. Promuje lubuskie smaki
oraz zdrową żywność opartą na lokalnych, sezonowych produktach:
warzywach i owocach z ekologicznych upraw, wyśmienitych wędlinach
produkowanych według tradycyjnych receptur i rybach ze stawów należących
do ośrodka Afrodyta Spa. Najlepszy Szef Kuchni Tradycyjnej Zachodniej
Polski – Gault & Millau Tour w 2017.Degustacja dań przy kieliszku wina
od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Warsztatowe menu:
Tatar z sarniny, świeży chrzan, majonez z wędzonych warzyw, gorczyca
Własnego wyrobu kiełbasa z dzika, pieczone jabłko z ,,ogniska”,
zasmażana kapusta, puree z suszonej śliwki
Comber z jelenia, gołąbek z grzybami i kaszą jaglaną, marynowane śliwki,
topinambur
Sernik dyniowy, konfitura z pigwy, beza
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com