Prowadzący Leszek Wodnicki
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 200 zł/oosba
Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka
makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy,
ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to
jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań – powinien być składnikiem
naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek
Wodnicki – uczestnik drugiej edycji polskiego MasterChef TVN
przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z
makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować ravioli – włoskie pierogi z
farszem z dyni, trufli i sera pecorino. Nie zabraknie włoskiego deseru.
Degustacja dań przy kieliszku włoskiego wina od firmy Wineland –
importer win od 2005 roku.
Makaronowe menu:
Ravioli z dynią, serem pecorino, truflami i masłem szałwiowym
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Pappardelle z grzybami, płynnym żółtkiem i parmezanem
Figowe semifreddo
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lube-mail:
kulinarneatelier@gmail.com