Warsztaty kulinarne 30 listopada godz.17.00,,Stekowe Andrzejki”
Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z Mariusz Siwak – uczestnikiem 6 edycji programu Top Chef i szefem kuchni Courtyard by Marriott Szczecin City, który opowie nam o walorach smakowych sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka. Firma Wagyu Poland Embryos Wagyu dostarczy nam najlepszej jakości sezonowaną wołowinę, a firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni spotkanie kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty ze względu na wieczór andrzejkowy na, którym dzięki Wagyu Poland Embryos WagyuWagyu nie zabraknie degustacji wyjątkowej wołowiny
Przygotujemy:
– wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim
– stek z sezonowanej wołowiny z sosem chimichurri
– pieczone bataty z jogurtem limonkowym i owocami granatu
– parfait z cachaca i miętą – brazylijski deser lodowy z paloną białą czekoladą
Koszt 320 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com