Stek sezonowany

HomeStek sezonowany
Kiedy:
14 maj 2021@17:00 – 21:00
2021-05-14T17:00:00+02:00
2021-05-14T21:00:00+02:00

Prowadzący: Mariusz Siwak
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/osoba

Do sporządzenia smacznego steka niezbędna jest najwyższej jakości
wołowina. Najlepsze jest oczywiście mięso sezonowane. Co to jest
wołowina dojrzewająca? Dlaczego uznawana jest za rarytas ? A przede
wszystkim jak smakuje? To wszystko na kolejnym spotkaniu z szefem kuchni
Courtyard by Marriott Szczecin City Mariuszem Siwakiem – uczestnikiem 6
edycji programu Top Chef, który opowie nam o walorach smakowych
sezonowanej wołowiny oraz nauczy jak przygotować z niej dobrego steka.
Sklep Specjały u Szymona dostarczy nam najlepszej jakości wołowinę, a
firma Wineland – importer win od 2005 roku uprzyjemni nam szkolenie
kieliszkiem czerwonego wina. To będą wyjątkowe warsztaty na, których nie
zabraknie słodkiego deseru.
Przygotujemy:
– wędzony na zimno tatar wołowy w stylu azjatyckim z olejem
szczypiorkowym
– stek z sezonowanej wołowiny z argentyńskim sosem chimichurri
– pieczone bataty z jogurtem limonkowym i owocami granatu
– parfait z cachaca i miętą, brazylijski deser lodowy z paloną białą
czekoladą

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet