Prowadząc: Mariusz Siwak
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 220 zł/osoba
Z czym kojarzy się Brazylia? Z gorącą sambą, szalonym karnawałem w Rio, ale także z pyszną kuchnią. Kuchnia brazylijska jest mieszanką wielu kultur, jest pełna kolorów i smaków. Nie musisz jechać do Rio by poczuć smak Churrasco – brazylijskiej grillowanej wołowiny i spróbować jak smakuje Cachaça – brazylijski destylat soku z trzciny cukrowej, którą wykorzystamy do lodowego deseru. Wystarczy zapisać się na warsztaty, które poprowadzi Mariusz Siwak, uczestnik 6 edycji programu Top Chef i szef restauracji Park Hotel. Na warsztatach degustacja wołowiny sezonowanej, którą możecie kupić w Specjały u Szymona jedynym takim miejscu w Szczecinie. Spotkanie ze stekami przy lampce czerwonego wina od firmy Wineland.
Menu:
Wędzone na zimno carpaccio z polędwicy wołowej z sorbetem guacamole i Taco Chips
Stek z brazylijskiego antrykotu wołowego z pomidorową salsą
Mandioca frita – frytki z manioku
Sałatkę z avocado i batatów
Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy
Koszt 220 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555