Stek brazylijski

HomeStek brazylijski
Kiedy:
3 listopad 2017@16:00 – 20:00
2017-11-03T16:00:00+01:00
2017-11-03T20:00:00+01:00

Prowadząc: Mariusz Siwak
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 220 zł/osoba


Z czym kojarzy się Brazylia? Z gorącą sambą, szalonym karnawałem w Rio, ale także z pyszną kuchnią. Kuchnia brazylijska jest mieszanką wielu kultur, jest pełna kolorów i smaków. Nie musisz jechać do Rio by poczuć smak Churrasco – brazylijskiej grillowanej wołowiny i spróbować jak smakuje Cachaça – brazylijski destylat soku z trzciny cukrowej, którą wykorzystamy do lodowego deseru. Wystarczy zapisać się na warsztaty, które poprowadzi Mariusz Siwak, uczestnik 6 edycji programu Top Chef i szef restauracji Park Hotel. Na warsztatach degustacja wołowiny sezonowanej, którą możecie kupić w Specjały u Szymona jedynym takim miejscu w Szczecinie. Spotkanie ze stekami przy lampce czerwonego wina od firmy Wineland.

Menu:
Wędzone na zimno carpaccio z polędwicy wołowej z sorbetem guacamole i Taco Chips

Stek z brazylijskiego antrykotu wołowego z pomidorową salsą

Mandioca frita – frytki z manioku

Sałatkę z avocado i batatów

Parfait z cachaca i mietą – brazylijski deser lodowy

Koszt 220 zł/osoba

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet