Smaki Afryki – Botswana

HomeSmaki Afryki – Botswana
Kiedy:
17 marzec 2023@17:00 – 21:00
2023-03-17T17:00:00+01:00
2023-03-17T21:00:00+01:00
Kontakt:
KULINARNE ATELIER
570142555
Kuchnia afrykańska, jeszcze niedoceniona i mało znana w Polsce, zyskuje coraz więcej zwolenników w Europie. W kolejną kulinarną podróż na Czarny Ląd zabierze nas Joseph Seeletso – Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Wielokrotnie prowadził show kulinarne w porannych programach telewizyjnych TVN i TVP2, był jurorem I i II edycji polskiego TOP CHEF na antenie Polsatu. Joseph będzie gotował z Wami w Kulinarne Atelier potrawy z Bostswany, uwarunkowane klimatem, panującym w tym południowo – afrykańskim kraju. Posiłki mają dostarczać energii na cały dzień. Stąd ich podstawą są zazwyczaj produkty z lokalnych upraw: kukurydza, sorgo, proso, słoneczniki, avokado i mięso. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
MENU:
Bao afrykański z jagnieciną i dyniową pastą
Dikgobe Makande – fasola z suszoną kukurydzą
Mamałyga z Sorgo, okra, seswaa z wołowiny
Kruszonka z owocami i jogurtem miętowym
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet