Warsztaty kulinarne 25 listopada godz. 11.00 ,,Ramen”
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Na warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Menu:
1. Temari sushi z wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i japońskim sosem majonezowym
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Oleje smakowe do ramenu
.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
