Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 250 zł/osoba
Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym
bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało,
zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy
na warsztaty z Leszek Wodnicki MasterChef. Tym razem Leszek, nie tylko
pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu
ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe
dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe,
mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w
sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia
esencjonalne buliony. Na warsztatach nie zabraknie japońskiego deseru.
Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od
2005 roku.
Menu:
1. Temari sushi z wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i sosem
majonezowym wasabi
2. Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
3. Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
4. Japoński sernik z herbatą Matcha i cynamonowymi śliwkami
Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com