Ramen – co to jest i dlaczego tak uzależnia? Miska wypełniona wyrazistym bulionem i sprężystym makaronem doskonale sycąca i rozgrzewająca ciało, zaskarbiła sobie miłość podniebień smakoszy na całym świecie. Zapraszamy na warsztaty z Leszek Wodnicki – półfinalistą II edycji polskiego MasterChef TVN. Tym razem Leszek, nie tylko pokaże Wam jak przygotować ramen, ale również przyjrzymy się klasycznemu ramenowi i jego wariacjom podbijającym Polskę. Przygotujemy prawdziwe dashi, tare – czyli ekstrakty, które budują ramen, oleje smakowe, mnóstwo precyzyjnie wykonanych dodatków takich jak: jajko marynowane w sosie sojowym czy chashu pork, a na koniec zdejmiemy z ognia esencjonalne buliony. Degustacja ramen przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.Menu:
Temari sushi z wołowiną, wędzonym łososiem, ogórkiem, rzodkiewką i japońskim sosem majonezowym
Shoyu ramen z chashu pork (japoński duszony boczek)
Grzybowo – pomidorowy veggie ramen
Oleje smakowe do ramenu
.
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc:
tel. 570 142 555
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com