Pizza neapolitańska

HomePizza neapolitańska
Kiedy:
11 Kwiecień 2021@11:00 – 15:00
2021-04-11T11:00:00+02:00
2021-04-11T15:00:00+02:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 11/00 – 15.00
Koszt: 130 zł/osoba

Kolejne spotkanie dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. Tym razem
udajemy się do Italii, aby rozkoszować się niezapomnianymi włoskimi
smakami. Wszyscy znają i lubią włoską pizzę. To jedno z najsłynniejszych
włoskich dań, które daje pole do popisu dla kucharzy. Leszek Wodnicki z
MasterChef TVN podzieli się z Wami recepturą na ciasto i wprowadzi Was w
tajniki włoskiej pizzy na cienkim cieście, z tradycyjnymi składnikami.
Dowiecie się też jakie są rodzaje mąki i który typ jest najlepszy do
tego włoskiego specjału. Dowiecie się jakich produktów i sposobów używać
żeby upiec idealną neapolitańska pizzę w domowych warunkach. Na
warsztatach przygotujemy również pizzę bomba, czyli nadziewane kulki
ciasta. Na deser przygotujemy tiramisu, najpopularniejszy włoski deser w
wersji lodowej .
Menu:
– pizza bomba – nadziewane kulki ciasta
– pizza neapolitańska z mozzarellą fior di latte i pomidorami San
Marzano
– tiramisu w wersji lodowej
– lemoniadę cytrynową
Wiek dzieci 8 – 14 lat
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-maiL;
kulinarneatelier@gmail.com

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dań na wynos

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet