Włosi o makaronach wiedzą wszystko. Przecież Włochy to kolebka makaronów. Ich różnorodność potrafi przyprawić o prawdziwy zawrót głowy, ale warto się z tej znajomości podszkolić. Dobrze podany makaron to jedno z najzdrowszych, najsmaczniejszych dań – powinien być składnikiem naszej codziennej diety. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II drugiej edycji polskiego MasterChef TVN przygotujemy ciekawe, a zarazem proste przepisy na smaczne dania z makaronu. Będziecie mieli okazję spróbować raviolo con uovo, czyli włoskiego pieroga z płynnym żółtkiem. Nie zbraknie włoskiego deseru. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Makaronowe menu:
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Tagliatelle z pancettą, grzybami, panierowanym żółtkiem i parmezanem
Raviolo con uovo – włoski pieróg z farszem z ricotty i szpinaku, płynnym żółtkiem i masłem szałwiowym
Cynamonowa panna cotta z pistacjowym pesto i pieczonymi śliwkami
Koszt 300 zł/osoba
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com