Owoce morza

HomeOwoce morza
Kiedy:
13 listopad 2020@17:00 – 21:00
2020-11-13T17:00:00+01:00
2020-11-13T21:00:00+01:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 230 zł/osoba

Owoce morza czyli po włosku ,,frutti di mare”, czy też po angielsku
„seafood” coraz częściej goszczą na naszych stołach. Zapraszamy na
kolejne warsztaty poświęcone tym morskim przysmakom, które cenimy sobie
ze względu na ich wyjątkowe wartości smakowe i odżywcze. I chociaż są
już codziennością, to dla niektórych z nas wciąż bywają egzotyką i czymś
niejadalnym. Na warsztatach, które poprowadzi nasz szef kuchni Leszek
Wodnicki – uczestnik MasterChef TVN pokażemy jak przygotować
poszczególne rodzaje owoców morza oraz przygotujemy wyjątkowe przepisy
na dania z ich udziałem. Tym razem w roli głównej ostrygi, ośmiornica,
małże i krewetki. Degustacja dań przy kieliszku białego wina od firmy
Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– klasyczny półmisek ostryg
– carpaccio z ośmiornicy z marynowanym bakłażanem, grzybami shimeji,
olejem pietruszkowym i majonezem yuzu
– małże w białym winie z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i domowym
chlebem śródziemnomorskim
– makaron linguina z krewetkami w rustykalnym sosie pomidorowym

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet