Monodesery

HomeMonodesery
Kiedy:
25 Kwiecień 2021@12:00 – 16:00
2021-04-25T12:00:00+02:00
2021-04-25T16:00:00+02:00

Prowadzący: Aneta Iwicka
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 350 zł/osoba

W końcu nadszedł ich czas. Raz elegancko nazywane entremet albo prosto –
monodeser. To typowo francuskie specjały, które kuszą swoim kształtem,
kolorem i błyszczącą polewą. Delikatne, nieprzytłaczające słodyczą
zaskakują swoim smakiem. Podstawą każdego monodeseru jest mus dowolnego
smaku zawierający smakowitą oraz spód deseru. Całość pokrywana jest
glazurą i dekorowana w finezyjny sposób. Delikatne, nieprzytłaczające
słodyczą zaskakują swoim smakiem. W świat tych wyjątkowych specjałów
wprowadzi Was Aneta Iwicka z Tort jak Bajka. Pracownia tortów i
wypieków👍 Degustacja monodeserów przy kieliszku wina od firm Wineland –
importer win od 2005 roku. Na warsztatach serwowane są będą zimne i
ciepłe napoję.
Program szkolenia:
1. Omówienie sprzętu potrzebnego do produkcji monoporcji
2 .Wykonanie musów i polew „glaze”
3. Przygotowanie spodów pod monoporcje
4. Składanie monoporcji
5. Dekoracja
Przygotujemy monodesery o smakach:
1.    Truskawka – cytryna na waniliowym sable
2.    Biały rum – kokos na waniliowym sable
3.    Czekolada – porzeczka na  ciastku migdałowym

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dań na wynos.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet