Kuchnia wegańska

HomeKuchnia wegańska
Kiedy:
17 Październik 2020@14:00 – 18:00
2020-10-17T14:00:00+02:00
2020-10-17T18:00:00+02:00

Prowadzący: Ina Rybarczyk
Czas trwania: 14.00 – 18.00
Koszt: 230 zł/osoba

Zapraszamy na warsztaty kuchni wegańskiej, które poprowadzi Ina
Rybarczyk – True Taste Hunters, założycielka kulinarnego bloga
www.truetastehunters,com oraz autorka książek „Łowcy smaków” i „Łowcy
smaków.Cztery pory roku”. Ina jest propagatorką kuchni roślinnej, bez
glutenu i rafinowanego cukru. Tworzy wyjątkową, nietuzinkową, zdrową, a
przede wszystkim cudownie pyszną kuchnię roślinną. Z jej przepisów może
korzystać każdy bez wyjątku. Weganin, wegetarianin i wielbiciel potraw z
mięsem, każdy kto chce urozmaicić swoją dietę może spróbować dań
opartych o dobrze znane produkty roślinne, którym można nadać zupełnie
inny smak. Degustacja wegańskich dań przy kieliszku wina od firmy
Wineland – importer win od 2005 roku
Wegańskie menu:
1. Domowe placki tacos – orientalne: z marynowanym tofu, awokado i sosem
hoisin, na polską nutę: z soczewicą, pieczarkami brunatnymi, pomidorkami
koktajlowymi i śmietaną kokosową
2. Sałatka z brązowej soczewicy, pieczonej dyni hokkaido, suszonych
pomidorów i ziół
3. Orientalny krem marchewkowy z mlekiem kokosowym
4. Bliny dyniowe ze śmietanowym sosem winno-grzybowym
5. Wytrawna tarta rustykalna z ciecierzycą i warzywami
6. Tarta bez pieczenia z pomarańczowo-orzechowym musem jaglanym z
prażonymi jabłkami

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet