Kuchnia Toskanii

HomeKuchnia Toskanii
Kiedy:
4 listopad 2023@11:00 – 15:00
2023-11-04T11:00:00+01:00
2023-11-04T15:00:00+01:00
Skromna, prosta, tradycyjna, naturalna i wyrafinowana – tak w skrócie mówi się o toskańskiej kuchni. Głównymi składnikami pożywienia Toskańczyków są rośliny strączkowe, chleb, ser, warzywa i świeże owoce. Chleb jest najważniejszym artykułem spożywczym tego regionu. Toskańska kuchnia kocha się we wszystkim co pięknie pachnie i jest chrupiące oraz świeże. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy na popularne dania z tego regionu. Najsłynniejsze włoskie wino Chianti pochodzi z najbardziej renomowanych winnic tego regionu. Odkryjmy wspólnie smak toskańskich potraw degustując wino od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
Ricotta z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i miodem kasztanowym
Truflowe gnocchi z dyniowym puree i parmezanową pianą
Pappardelle z sugo – włoskim sosem pomidorowo – grzybowym
Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt: 300 zł/osoba
Czas trwania: 11 – 15 (4 godziny)
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneaelier@gmail.com
Czas trwania: 11 – 15 (4 godziny)
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneaelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet