Skromna, prosta, tradycyjna, naturalna i wyrafinowana – tak w skrócie mówi się o toskańskiej kuchni. Głównymi składnikami pożywienia Toskańczyków są rośliny strączkowe, chleb, ser, warzywa i świeże owoce. Chleb jest najważniejszym artykułem spożywczym tego regionu. Toskańska kuchnia kocha się we wszystkim co pięknie pachnie i jest chrupiące oraz świeże. Na warsztatach, które poprowadzi Leszek Wodnicki – półfinalista II edycji polskiego MasterChef TVN poznacie przepisy na popularne dania z tego regionu. Najsłynniejsze włoskie wino Chianti pochodzi z najbardziej renomowanych winnic tego regionu. Odkryjmy wspólnie smak toskańskich potraw degustując wino od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Menu:
Ricotta z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i miodem kasztanowym
Truflowe gnocchi z dyniowym puree i parmezanową pianą
Pappardelle z sugo – włoskim sosem pomidorowo – grzybowym
Cantuccini z orzechami laskowymi i białą czekoladą
Koszt: 300 zł/osoba
Czas trwania: 11 – 15 (4 godziny)
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneaelier@gmail.com

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneaelier@gmail.com