Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość, oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny, Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
• HOT SPRING ROLLS KUNG – smażone sajgonki z krewetkami i słodkim sosem chilli
• LUKCHIN MUU NOODLE SOUP – tajska zupa z makaronem pszennym, kulkami mięsnymi i kiełkami fasoli mung
• GAI PAD MED. – kurczak z woka z warzywami, orzechami nerkowca i ryżem jaśminowym
• MANGO STICKY RICE – deser z ryżu kleistego z mlekiem kokosowym i słodkim mango
Koszt 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com