Kuchnia tajska

HomeKuchnia tajska
Kiedy:
29 styczeń 2022@12:00 – 16:00
2022-01-29T12:00:00+01:00
2022-01-29T16:00:00+01:00

Prowadzący: Michał Kowalski
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia tajska powszechnie uważana jest za jedną z najlepszych i
najbardziej oryginalnych kuchni świata. Przez swoją świeżość, lekkość,
oryginalny smak i niespotykany aromat zdobyła swoich fanów na całym
świecie. W królestwo tajskich smaków wprowadzi Was nasz gość specjalny,
Michał Kowalski – szef kuchni WHY THAI Food&Wine Poznań. Michał, ktory
swoje doświadczenie zdobywał pracując w restauracji The Good View w
Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii opowie jakie smaki możemy
spotkać w tej kuchni. Dowiecie się jakie składniki są najważniejsze oraz
przygotujecie tradycyjne tajskie dania. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Przygotujemy:
SAŁATKA Z MARYNOWANEJ RZEPY z imbirem, chili, trawą cytrynową, liśćmi
kafiru i szalotką
TOM KHA KUNG – zupa kokosowa z galangalem, grzybami, krewetkami i
kolendrą
KURCZAK KUKURYDZIANY W CURRY z warzywami, chili i tajską bazylią
KLUAY TOD – smażone banany z sosem kokosowym

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet