Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba
Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma – Tapi Gotuje – Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel sieci indyjskich restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy typowo indyjskie wegetariańskie dania, które możecie często
spotkać w menu indyjskich restauracji. Degustacja dań przy Kieliszku
wina od firm Wineland – importer win od 2005 roku.
Program warsztatów:
• Cukinia w sosie Masala
• Bakłażan w sosie orzechowym
• Mango cashew pulao (ryż gotowany z mango i orzechami nerkowca)
• Veg Dum Biryami (zapiekany ryż przekładany warzywami)
• Mix Veg Raita (jogurt z warzywami)
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub
e-mail: kulinarneatelier@gmail.com