Zapraszamy w kulinarną podróż do niezwykle gościnnego kraju jakim jest Gruzja. Zabierzemy Was w niezwykłą kulinarną podróż po Gruzji – kraju morza, wina i obłędnego jedzenia z naszym prowadzącym, którym będzie Gagik Grigoryan – Gotuj z Gruzinem. Na warsztatach nie tylko nauczycie się gotować oryginalne dania z Gruzji, ale także poznacie ciekawostki kulturowe związane z Gruzją. Łagodny klimat i położenie geograficzne sprawiają, że Gruzja to raj dla miłośników dojrzałych warzyw i aromatycznych ziół, a obowiązkowymi dodatkami do dań są orzech włoski, granat i kolendra. Dodatkowo Gruzini do perfekcji opanowali przepisy mączne – bo czyż istnieje kuchnia gruzińska bez pierożków chinkali i lawasza? Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
.
Menu:
1. Chinkali – pierożki gruzińskie w kształcie sakiewki z nadzieniem wieprzowo-wołowym z własnym bulionem w środku.
2. Lula Kebab – grillowane mielone mięso wołowo-wieprzowe zawijane w lawasz z kolendrą i cebulą.
3. Sałatka z grillowanych warzyw – mix grillowanych bakłażanów, papryczki i marchewki wymieszana ze świeżą kolendrą, cebulą i czosnkiem.
4. Pelamushi – deser, coś pomiędzy galaretką, a budyniem z mąki kukurydzianej i pszennej gotowany ze świeżym sokiem z winogron.
Koszt: 300 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.5701 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Wszystkie reakcje:
3