Italian Street Food

HomeItalian Street Food
Kiedy:
2 maj 2021@10:00 – 14:00
2021-05-02T10:00:00+02:00
2021-05-02T14:00:00+02:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 10.00 – 14.00
Koszt: 130 zł/osoba

Zapraszamy dzieci na kolejne spotkanie z kuchnią włoską. Ty razem pod
okiem Leszek Wodnicki MasterChef będziemy przygotowywać najbardziej
popularne włoskie uliczne dania. Włochy mają bogaty i różnorodny wybór
jedzenia ulicznego, która różni się w zależności od regionu. Uliczne
jedzenie, nieodłącznie związane jest z kulturą i historią danego
obszaru. Włoskie jedzenie uliczne, niegdyś uważane za chłopskie jedzenie
jest popularnym sposobem na delektowanie się świeżo przygotowanym
jedzeniem w drodze. No i obowiązkowo domowa lemoniada.
Street Food menu:
Sycylijskie arancini – kulki ryżowe nadziewane serem mozzarella z sosem
arrabiata
Piadina romagnola con prosciutto crudo – placek z nadzieniem z regionu
Emilia-Romania z szynką, serem i rukolą
Rustico Leccese – ciasto z pomidorami, mozzarellą i beszamelem
Lemoniada pomarańczowa

Koszt: 130 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

WYTYCZNE DOTYCZĄCE UCZESTNICTWA W WARSZTATACH KULINARNYCH:
– obowiązuje dezynfekcja rąk płynem znajdującym się przy wejściu do
atelier
– podczas warsztatów rekomendujemy noszenie maseczek ochronnych
– ograniczona liczba miejsc (praca w grupach 5 osobowych)
– możliwość zabrania dań na wynos

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet