Indyjska kuchnia wegetariańska

HomeIndyjska kuchnia wegetariańska
Kiedy:
10 październik 2020@16:00 – 20:00
2020-10-10T16:00:00+02:00
2020-10-10T20:00:00+02:00

Prowadzący: Tapi Sharma
Czas trwania: 16.00 – 20.00
Koszt: 250 zł/osoba

Kuchnia indyjska zdobywa coraz więcej zwolenników. Jest bardzo
różnorodna i każdy poszukujący nowych smaków z pewnością znajdzie w niej
coś dla siebie. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych
składnikach głównie warzywach strączkowych, a indyjskie mashale –
mieszanki przypraw nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia
indyjska to raj dla wegetarian i wegan. W kulinarną podróż do Indii
zabierze nas Tapi Sharma-Tapi Gotuje. Hindus z pochodzenia, Polak z
wyboru, właściciel sieci indyjskich restauracji Ganesh. Na warsztatach
przygotujemy street foodowe dania Indii z różnych części tego kraju.
Degustacja dań przy kieliszku wina od firm Wineland – importer win od
2005 roku.
Menu:
1.Veg Samosa & Pudina Chutney czyli słynne punjabskie streetfoodowe
pierożki z miętowym chutneyem
2.Chole kulcha czyli potrawka z cieciorki z cebulką i pomidorem z
pszennym chlebkiem prosto z ulic Old Delhi
3.Rajma Burger czyli Mumbajski burger z czerwonej fasoli
4.Sabutdana kheer czyli słynny streetfoodowy deser z Gujratu
5.Masala Chai z indyjskiego pociągu!

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet