Gęsina na Św. Marcina

HomeGęsina na Św. Marcina
Kiedy:
11 Listopad 2020@12:00 – 16:00
2020-11-11T12:00:00+01:00
2020-11-11T16:00:00+01:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 12.00 – 16.00
Koszt: 250 zł/osoba

Od 6 do 29 listopada trwać będzie XII edycja akcji Gęsina na Świętego
Marcina. Slowfoodowa akcja zagości w najlepszych restauracjach całej
Polski. To dobra okazja żeby na warsztatach przygotować i spróbować dań
z polskiej gęsiny. Warsztaty poprowadzi nasz szef kuchni Leszek Wodnicki
– uczestnik MasterChef TVN. Przekonacie się, że gęsina na Świętego
Marcina to dobry pomysł na niebanalny w smaku i zdrowy obiad. Spotkanie
zwieńczymy przygotowaniem  słodkiego deseru czyli tradycyjnych rogali
świętomarcińskich. Degustacja dań przy kieliszku wina od firmy Wineland
– importer win od 2005 roku.
Nie wyobrażamy sobie listopada bez gęsiny!!!
Gęsie menu:
Pasztet z gęsich wątróbek z domowym chlebem żytnim na zakwasie i
konfiturą pigwową
Wędzony na zimno tatar z gęsiny z marynowaną w burakach białą rzodkwią i
majonezem wasabi
Konfitowane gęsie udko z duszoną czerwoną kapustą i dyniowym sosem
velouté
Domowe rogale marcińskie

Rezerwacja pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet