Makaroniki uważane są za kapryśne, dość wymagające i uznające w swojej obecności jedynie pełne skupienie. Czy tak jest? Z zasłyszanych historii wiemy jedno – jedni nie lubią ich pracochłonności i zaangażowania w proces, inni z kolei potrafią nawet się zrelaksować. Cóż możemy dodać? Na warsztatach będziemy zaliczać się do grupy trzeciej – wszystko z uśmiechem i bez stresu! Dominika Grzesiak cukierniczka z 9 letnim doświadczeniem w branży, twórczyni pracowni cukierniczej Mamie się upiecze wprowadzi Was w niezwykły świat francuskich makaroników. Dowiecie się w jaki sposób stworzyć z nich małe dzieła sztuki, tak aby zawsze miały tę samą, idealną wielkość i by równo wyrastały. Do tego obłędne kremy: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą, mango z marakują
W programie:
◦ Przygotowanie ciasta na makaroniki
◦ Barwienie ciasta na makaroniki
◦ Łączenie różnych kolorów
◦ Przygotowanie 3 kremów: solone masło orzechowe, malina z białą czekoladą mango i marakują
◦ Makaroniki z kremem solone masło orzechowe
◦ Makaroniki z kremem malina z białą czekoladą
◦ Makaroniki z kremem mango z marakują
Samodzielnie przygotowany makaroniki będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) Będzie bardzo, bardzo słodko
Koszt 350 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com
Wyświetl statystyki i reklamy
Promuj post
Wszystkie reakcje:
8