Festiwal krewetek

HomeFestiwal krewetek
Kiedy:
9 Październik 2020@17:00 – 21:00
2020-10-09T17:00:00+02:00
2020-10-09T21:00:00+02:00
Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 220 zł/osoba

Krewetki to prawdziwy rarytas w kuchni śródziemnomorskiej, a także w
azjatyckiej i amerykańskiej. Mają mało kalorii, dużo białka, witamin i
antyoksydantów. Są zdrowe i niebywale smaczne. Ich mięso można
przyrządzać na wiele sposobów i podawać w różnej formie. Wbrew pozorom
dania z ich udziałem są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Na zajęciach,
które poprowadzi Leszek Wodnicki – uczestnik II edycji polskiego
MasterChef TVN dowiecie się na co zwracać uwagę kupując krewetki, jak je
czyścić i obierać oraz jak przygotować z nich ciekawe i smaczne dania.
Wybierzemy się w krewetkowa podróż po całym świecie. Upieczemy również
domowy chleb śródziemnomorski, który będzie idealnym dodatkiem do
naszych krewetek. Degustacja dań przy kieliszku białego wina od firmy
Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– cocktail de camarones mexicano (koktajl z krewetek)
– carpaccio z wędzonych na zimno krewetek z duxelle z grzybów i sosem
ponzu
– pieczone w całości na soli krewetki (w pancerzach) z domowym sosem
aioli
– chleb śródziemnomorski
– sycylijskie krewetki z makaronem orzo, ziołami i sałatką z pomidorów
koktajlowych

Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet