Burger, Katzs Deli, Kebab

HomeBurger, Katzs Deli, Kebab
Kiedy:
28 styczeń 2022@17:00 – 21:00
2022-01-28T17:00:00+01:00
2022-01-28T21:00:00+01:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 250 zł/oosba

Kultowe smaki Ameryki i Turcji w Kulinarne Atelier. Jeśli lubisz proste
i popularne przekąski oraz interesujesz się kuchnią świata, te warsztaty
kulinarne są właśnie dla Ciebie. To będzie znakomita sposobność, by
poznać oblicza kanapek z różnych zakątków świata. Wspólnie przygotujemy
najpopularniejsze burgery z niepowtarzalnymi dodatkami i nauczymy się
piec tradycyjne, słodkie bułki burgerowe. Nie zabraknie pastrami, długo
marynowanego, wędzonego mostka wołowego od naszego partnera Pastrami
Deli. Amerykańska klasyka, smak Nowego Yorku w postaci kanapki z Katz’s
Delicatessen z musztardą i kiszonym ogórkiem. Na szkoleniu dedykowanym
kanapkom nie zabraknie popularnego w Polsce kebaba. Będziemy się
wzorować na Mustafa’s Gemüse Kebap, który smakuje jak najlepszy kebab,
jakiego niewielu miało okazję zjeść w życiu. Degustacja kanapek przy
kieliszku  wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
Co przygotujemy:
– klasycznego amerykańskiego burgera z wołowiną, wędzonym boczkiem,
serem i domowymi bułkami własnego wypieku
– legendarny nowojorski Katzs Deli z polskim pastrami i chlebem na
zakwasie
– kebab z kurczakiem wzorowany na berlińskim Mustafa’s Gemüse Kebap

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel.570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet