Azjatyckie pierożki

HomeAzjatyckie pierożki
Kiedy:
23 styczeń 2022@11:00 – 15:00
2022-01-23T11:00:00+01:00
2022-01-23T15:00:00+01:00

Prowadzący: Inessa V.Kim
Czas trwania: 11.00 – 15.00
Koszt: 250 zł/osoba

Pierogi są tradycyjną potrawą w wielu krajach, chociaż najlepsze bez
dwóch zdań pochodzą z naszego kraju! Mają różne odmiany, nazwy, a często
też wygląd. We Włoszech jada się ravioli i tortellini, w Chinach
pierożki wonton czy jiaozi, w Japonii gyoz, a w Gruzji khinkali. Co je
łączy? Wszystkie zawierają nadzienie owinięte ciastem. Można je piec,
smażyć lub faszerować na wiele sposobów. Tym razem przeniesiemy się do
Azji. Podczas warsztatów poznacie sztukę przygotowania różnych rodzajów
azjatyckich pierożków, a Kulinarne Atelier zamieni się w pyszną
azjatycką pierogarnię! Dowiecie się jak zrobić idealne ciasto, czym je
nadziać i jak smakują pierożki azjatyckie.. Swoim kulinarnym
doświadczeniem podzieli się z nami nasz gość specjalny Inessa V. Kim
etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie, uczestniczka
programu TOP CHEF, specjalistka nie tylko od pierogów. Na warsztatach
nie zabraknie słodkiego deseru i kieliszka wina od firmy Wineland –
importer win od 2005 roku.
W programie:
1. Dakgogi kimchi mandu – pierożki z kurczakiem i kimchi
2. Siumai z wieprzowiną i krewetkami gotowane na parze
3. Xiao Long Bao – z wieprzowiną i zupą w środku
4. Mus czekoladowy z dodatkiem koreańskiej papryczki chili gochugaru

Koszt 250 zł/osoba
Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555 lub e-mail:
kulinarneatelier@gmial.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet