Kiedy:
23 wrzesień 2017@15:00 – 19:00
2017-09-23T15:00:00+02:00
2017-09-23T19:00:00+02:00
Prowadzący: Ariel Caspeta Perez
Czas trwania: 15.00 – 19.00
Koszt: 220 zł/osoba
Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej, które poprowadzi Ariel Caspeta Perez. Ariel jest Meksykaninem, pracuje obecnie jako kucharz w restauracji www.strandcasino-marc-o-polo.com/de/one w Heringsdorf pod okiem Tom Wickboldt – szefa kuchni z gwiazdką Michelin. Kuchnia meksykańska słynie z wyraźnego, intensywnego smaku i aromatu, kolorowych dań oraz bogactwa przypraw. Z czym się kojarzy? Przede wszystkim z kukurydzą, fasolą, pomidorami, chili oraz takimi potrawami jak tortilla, tacos i quesadillas. To właśnie z Meksyku pochodzi znane na całym świecie guacamole – salsa na bazie awokado oraz pomidorowa pico de gallo, które są podstawowymi dodatkami do wielu potraw. Spotkanie z Arielem to okazja po poznania prawdziwej kuchni Meksyku i nietypowych smaków występujących jedynie w tym kraju.
Meksykańskie menu:
Cocktail de camarones mexicano – koktajl z krewetek z tequilą
Beef Sopel – placek kukurydziany z wołowiną
Pico de gallo – salsa pomidorowa
Salsa guacamole – pasta z awokado
Chicken quesadillas – tortilla z kurczakiem
Tacos al pastor – tacos po pastersku z wieprzowiną
Agua De Jamaica – herbata hibiskusowa
Informacja i rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555