ABC gotowania – zupy, sosy i buliony

HomeABC gotowania – zupy, sosy i buliony
Kiedy:
16 Październik 2020@17:00 – 21:00
2020-10-16T17:00:00+02:00
2020-10-16T21:00:00+02:00

Prowadzący: Leszek Wodnicki
Czas trwania: 17.00 – 21.00
Koszt: 200 zł/osoba

Tematem zajęć będą zupy, sosy i buliony. Warsztaty poprowadzi nasz szef
Leszek Wodnicki – uczestnik II edycji MasterChef TVN. Podczas warsztatów
nauczycie się od podstawa przygotowywać buliony: warzywny, wołowy,
drobiowy i rybny. Poznacie rodzaje zup i ich klasyfikacje ze względu na
metody zagęszczania. Dowiecie się czym różni się wywar od bulionu, a
bulion od rosołu. Przygotowane buliony wykorzystamy do klasycznych zup i
sosów, owianych sławą na całym świecie. Przekonacie się, że dobre wywary
i buliony są sposobem na sukces w kuchni. Degustacja dań przy kieliszku
wina od firmy Wineland – importer win od 2005 roku.
MENU:
– przygotowanie bulionu wołowego, drobiowego, rybnego i wegetariańskiego
– roladki rybne z zupą a la Bouillabaisse na bulionie rybnym
– zupa krem z żółtych pomidorów z szafranem na bulionie warzywnym
– tortellini in brodo na bulionie wołowym
– krewetki z kremowym sosem z pieczonej papryki na bulionie drobiowym

Rezerwacja miejsc pod nr tel. 570 142 555
lub e-mail: kulinarneatelier@gmail.com

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet